Kultura Kultura

Žustra rasprava

Završena trakavica oko izbora ravnatelja Kazališta Marina Držića, no nisu sve strane zadovoljne ishodom

Žustra rasprava

Paolo Tišljarić imenovan je novim ravnateljem Kazališta Marina Držića, nakon poduže rasprave i nekoliko poništenih natječaja te izražavanja stava Kazališnog vijeća kako nijedan od prijavljenih kandidata (Tišljarić i Mia Begović) ne odgovaraju obnašanju te funkcije.

"Za novce koje dajemo Kazalištu, nismo dobivali ono što smo trebali. Pa kad jedan mladi čovjek stvori jednu viziju, s vrhunskim suradnjama, napiše dobar i koncizan program, tako da se vidi iskustvo u stvaranju programa, ne bi bio presedan da ga mi sad izaberemo. Presedan je da Kazališno vijeće nije uopće zauzelo stav!", rekao je Marko Potrebica (HDZ). "Ovu ćemo trakavicu danas završiti, mladom kolegi Paolu Tišljariću dati povjerenje, i da do studenoga sve funkcionira", dodao je Potrebica.

Dodao je kako su navodi Kazališnog vijeća da 'ne pozna specifičnost dubrovačkog kazališta i da je premlad' smiješni. „Svi znamo da naše kazalište ima problema, nije to od jučer. Možda će ih on, politički i bilo kako drugačije neopterećen, lakše riješiti." - zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

HSS-ov Vido Bogdanović dodao je kako je dobro je što je 'Kazališno vijeće predvidjelo da bi ovaj mladi čovjek kazalište mogao razbucat' i reorganizirat', jer to se moralo dogoditi na svim razinama još u moje doba. Zamjeram jedino jer ne predviđa gostovanja, to se mora ponovno početi događati'.

Naslovnica Kultura