Kultura Kultura

RECIKLAŽA FOTOGRAFIJA

'Noćni let za jug' Jagode Mihanović od večeras u Galeriji Vasko Lipovac: ne propustite inspirativnu izložbu koja priča zanimljivu priču

RECIKLAŽA FOTOGRAFIJA

U Sveučilišnoj galeriji "Vasko Lipovac" u Splitu večeras se u 20 sati otvara samostalna izložba "Noćni let za jug" autorice Jagode Mihanović, umjetnicu i njen rad predstavit će kustos Anđelko Mihanović.

Radovi za izložbu su kolaži lijepljeni na papiru, nastali kao recikliranje autoričinih fotografija i fotografija iz časopisa. Nastali su u razdoblju od 2017. do danas i prvi će put biti predstavljeni ovom izložbom. Svaki od autoričinih radova priča nam svoju priču.

Autorica potpuno dijeli svoj senzibilet s promatračem - vidljiva je njezina potreba da ispriča tajnu i podijeli emocije svakodnevnog ljudskog postojanja.

Nadahnutost prirodom i poetski duh prisutni su u svakom njenom kolažu - sve je ciklički povezano i isprepleteno. Uranjaju, izranjaju i izmjenjuju se simboli protoka vremena, a u njezinom „objektivu" nema izdvojenih. Sve je dio jednog zajedničkog skladnog univerzuma.

Neki od kolaža će biti popraćeni njenom pjesmom (crticom). Izložba je realizirana uz potporu Grada Splita, a podržana je i od strane Ministarstva kulture u sklopu projekta "Europska godina kulturne baštine 2018."

Izložba ostaje otvorena do 2. rujna 2018.

Jagoda Mihanović rođena je 1967. godine u Splitu. Po zanimanju je fotografkinja i kolažistica.Članica je HDLU-a i udruge Kultura Split. Izlagala je na brojnim skupnim izložbama kao i samostalnim izložbama, fotografije i kolaže. Dobitnica je više fotografskih nagrada i priznanja. Osim fotografijom i kolažom bavi se dizajnom . Živi i djeluje u Žrnovnici i Splitu kao samostalna umjetnica.

Naslovnica Kultura