Kultura Kultura

FEŠTA NA MEGDANU

Sveti Roko - Dan općine Klis

FEŠTA NA MEGDANU

U tekućem tjednu kolovoza i blagdana Velike Gospe Općina Klis slavi dan svoga nebeskoga suzaštitnika, sv. Roka kao Dan općine koji slijedi dan  po Velikoj Gospi – u četvrtak, 16. kolovoza.
Tradicionalno obiteljsko okupljanje i svečani ručak će se nastaviti uz vjerski obred koji će uz svečanu procesiju započeti u 18 sati u crkvi UBDM u Klisu. Svečanu koncelebriranu misu uz svećenike iz dekanata i domaćina don Mira Šestana predvodit će don Ivan Čubelić.
U večernjim satima nastavit će se velika pučka fešta na centralnom trgu na Megdanu, podno Kliške tvrđave uz bogatu gastronomsku ponudu. Tako će članovi lovačkog društva "Svećurje" iz Klisa pripremiti i besplatno podijeliti 500 porcija lovačkih specijaliteta . Uz mnoštvo drugih sadržaja brojne stanovnike Općine Klis i sve drage goste i namjernike zabavljat će naša poznata pjevačica - Danijela Martinović.
Točno u ponoć bit će upriličen veličanstveni vatromet s Kliške tvrđave. Općina Klis poziva drage goste i prijatelje da se pridruže slavlju. Treba naglasiti da su sva događanja besplatna.

Naslovnica Kultura