Kultura Kultura

zvijezde europskih pozornica

Zulfikarpašić i Hadžimanov na Mosoru: više od 500 sretnika uživalo u jazz čaroliji pod zvjezdanim nebom

zvijezde europskih pozornica

Kod Zvjezdarnice na Mosoru u četvrtak navečer održan je koncert pijanističkog dua Bojan Zulfikarpašić - Vasil Hadžimanov, a glazbenom događaju pod ljetnim nebom punim sjajnih zvijezda uživalo je više od 500 razdraganih ljudi u publici.

Na stolicama, jastučićima i raznim prostirkama guštalo se u muziciranju dvoje vrhunskih majstora, istaknutih jazz glazbenika čija karijera nadilazi regionalne okvire.

Splićanka organizira dosad neviđen događaj: na Mosor doprema dva piana teška tonu i na 700 metara nadmorske visine, pod zvijezdama, organizira besplatni koncert

Bojan Z, kako ga znaju na europskim pozornicama, već tri desetljeća živi u Parizu, a na našim se prostorima može čuti na koncertima s Almirom Medunjanin, dok Vasil Hadžimanov, osnivač istoimenog benda, nakon ovoga koncerta nastavlja svirati promotivnu turneju njihovog sedmog albuma, istovremeno drugog po redu kojeg objavljuje izdavačka kuća iz New Yorka.

Muziciranje na 700 metara nadmorske visine i s pogledom na splitski akvatorij inspiriralo je i jazzere, a Vasil Hadžimanov je na svom fb profilu uoči koncerta napisao „It's kind of magic“.

Nakon koncerta glazbenici su se složili da je organiziranje koncerata na ovoj visini, za što je zaslužna udruga Cochlea, bilo pravi podvig.

Naslovnica Kultura