Kultura Kultura

POJAČANJE PROGRAMA

Prva festivalska postaja trećeg i najvećeg izdanja DFF-a: Četverodijelni Dalmatia Film Festival počinje ovog petka u Sutivanu

POJAČANJE PROGRAMA
Dalmatia Film Festival ovog ljeta dobiva pojačanje s trodnevnim programom u Sutivanu i pet dana u Splitu. Više od 60 filmova u četiri grada, od čega glavninu čine hrvatske premijere, impresivne su brojke za ovaj mladi festival koji postoji samo tri godine.

Nakon uspješnog dvogodišnjeg održavanja u Pirovcu i Omišu, Dalmatia Film Festival ovog ljeta dobiva pojačanje s trodnevnim programom u Sutivanu i s ukupno pet dana u Splitu. Više od 60 filmova u četiri grada, od čega glavninu čine hrvatske premijere, impresivne su brojke za ovaj mladi festival koji postoji samo tri godine.

DFF donosi bogat filmski program, u kojemu se ističe atraktivan izbor kratkih igranih i dokumentarnih filmova i čak 11 dugometražnih premijera. Gledatelji će već na prvoj festivalskoj postaji u Sutivanu od petka 20. srpnja moći vidjeti novo ostvarenje talijanskog redatelja Paola Genovesea "The Place", zatim intrigantni psihološki triler "Animals" poljskog redatelja Grega Zlinskog i naposljetku sjajni španjolski film "The Invisible Guest".

U svakom gradu DFF nastoji ponuditi djelomično različit ili unikatan program pa stoga pored navedenih ostvarenja gledatelje u Pirovcu, Omišu i Splitu očekuju i neka druga filmska iznenađenja i poslastice.

Jedna od specifičnosti ovog festivala je i vlastita produkcija, čiji je cilj oživiti i potaknuti filmsko stvaralaštvo na području Dalmacije, pogotovo Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, u kojima ekipa DFF-a vidi goleme i neiskorištene potencijale, pogotovo na polju suradnje s inozemnim producentima i partnerima.

Osnivači DFF-a aktivno se i uspješno bave filmom više od 10 godina i pokretanje festivala smatraju kao zbir svih dosadašnjih iskustava i logičan nastavak djelovanja. S ambicioznim planovima za iduće godine, može se reći da je DFF tu kako bi se s vremenom razvio u jedan od vodećih filmskih festivala u Hrvatskoj.

Datumi održavanja u četiri grada su: Sutivan od 20. do 22. srpnja, Pirovac od 2. do 4. kolovoza, Omiš od 12. do 14. kolovoza i Split od 28. kolovoza do 1. rujna. Više detalja o filmovima, programu i rasporedu možete pročitati na službenoj web-stranici DFF-a: www.dalmatia-filmfestival.com

Naslovnica Kultura