Kultura Kultura

'USKRSNUO' U ULJU

Splitska slikarica oduševila Danijelu Dvornik i rasplakala fanove: Dino pari živ!; Evo gdje je genijalna slika pronašla svoje mjesto

'USKRSNUO' U ULJU
Iva Martinović/ Facebook
Mladen Smajić Brico, Marijan Ban i Dino Dvornik/ Facebook

Pari živ - prva je reakcija mnogih na 'Fejsu' nakon što vide sliku Dina Dvornika, umjetnički rad što ga je na svom "zidu" objavio Mladen Smajić Brico.

Poznati splitski frizer bio je, inače, veliki prijatelj splitskog funky genijalca, s kojim ga veže i dvostruko kumstvo. Sliku skoro živoga Dina, u karakterističnoj pozi, s napola nagorenim španjuletom u lijevoj ruci, naslikala je mlada Splićanka Iva Martinović (22).

- Studentica sam 4. godine slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu - spremno se predstavlja mlada splitska slikarica, rođena 26. rujna 1995., te otkriva još detalja o Dinovoj slici i o planovima.

- Slika je napravljena u tehnici ulje na platnu, dimenzija 80X60 cm. Zašto Dino? Dino Dvornik je naš glazbeni velikan, koji je svojom ekspresivnošću ostavio neizbrisiv trag na hrvatskoj umjetničkoj sceni. Osobno sam fan njegove glazbe oduvijek. Bio mi je veliki izazov napraviti ovu sliku - otkriva nam Iva te dodaje o hobijima i planovima.

 

- Uz likovnu umjetnost bavim se i plesom (reggeaton), pjevanjem i pisanjem kao hobijem. Daljnji planovi su mi uspješno završavanje petogodišnjeg studija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Želim eksperimentirati s modernom umjetnošću, ali i baviti se klasičnim slikarstvom, koje je moja velika ljubav - za kraj će mlada slikarica.

Veza između Brice i Ive je zapravo slikaričin brat Dinko Martinović, student 6. godine Medicine u Splitu, budući liječnik, čija je sugestija teme za sestrin rad pogodila točno u dušu poznatoga frizera. Darovanu sliku Brico je izložio u svojem salonu, ukrašenom slikama i fotografijama kralja funka 80-ih, kojega je ekstravagantno frizirao i za kojega kaže: "Bio mi je kao brat."

- Stavila sam na Dinovu stranicu - reagirala je na sliku i Danijela Dvornik, udovica pokojnog splitskog pjevača, čiji nenadmašni hitovi kao što su "Afrika", "Zašto praviš slona od mene", "Ti si mi u mislima", te, naravno, "Ništa kontra Splita" žive vječno.

 

 

Naslovnica Kultura