StoryEditorOCM

Željka Antunović u Imotskom: Ne vjerujem u lokalnu koaliciju s HDZ-om

Piše PSD.
7. ožujka 2009. - 16:01

Više od 150 žena, članica Foruma SDP-a iz cijele Hrvatske u subotu je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom nazočilo utemeljenju Foruma žena SDP-a Imotski.Na skupu žena SDP-a,bila je i dopredsjednica Sabora i podpredsjednica SDP-a Željka Antunović,.

Govoreći na skupu, Željka Antunović pozdravila je osnivanje Foruma žena svoje stranke u Imotskom istaknuvši da je Imotski još jednom pokazao svoju zrelost i toleranciju, koja je nepravedno bila apostrofirana kod nekih u negativnom kontekstu.

Žene su itekakav pokretač i vrlo važan faktor razvoja našega društva i treba im pružiti priliku da se uključe i ravnopravno sudjeluju ne samo u kreiranju politike već i u rješavanju naših aktualnih problema.

Osvrćući se na trenutačnu krizu u Hrvatskoj,. Antunovićka je izrazila nadu da ćemo se iz nje izvući iako sada, rekla je, plaćamo cijenu lošoj politici aktualne vlasti.

- Kada nam se proračun dobro punio,onda je trebalo štedjeti,a sada je za to kasno. Upravo sada bi trebala država poticati proizvodnju,pomagati firmama koji su orijentirani na izvoz, a ne na njima stezati kaiš.

- Mi u SDP-u smo ogorčeni istupom gospodina Andrije Hebranga,njegovim prijedlogom da se prva tri dana bolovanja ne plaćaju u kontekstu štednje u zdravstvu.

- Nije to rješenje nagomilanih problema u zdravstvu, oni su sustavniji i mogu se rješavati ne kaznama, već pametnim mjerama. Mi to u našoj stranci znamo kako napraviti.

Osvrćući se na predstojeće lokalne izbore, Željka Antunović je izjavila da ne vjeruje u koaliciju SDP-a i HDZ-a u Imotskom, ali da se Središnjica njene stranke neće miješati u izbor svojih ogranaka na terenu.

Braco Ćosić / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 15:50