Zadarpazite na stare i nemoćne!

Policajci pomogli staricama iz Gračaca i Srba čije je kuće zatrpao snijeg: uzeli lopate u ruke, raščistili puteve, naložili im vatricu...

Piše zadarski.hr
24. veljača 2018. - 17:04
gracac00
rgx time: 5.1975250244141E-5

Osim svojih redovitih zadaća čuvanja državne granice, nadzora prometa i drugih policijskih zadaća policajci u ličkom dijelu naše županije skrbe i o interesima starijih i osamljenih stanovnika udaljenih zaselaka, zametenih velikim količinama snijega ovih dana, piše zadarski.hr.

U četvrtak policijski službenici Policijske postaje Gračac postupali su po dojavi da se u kući u Gračacu, nalazi 71-godišnja baka Jela koja živi sama i koja je prije nekoliko dana je operirana te je zatrpana snijegom i ne može izaći iz kuće.

Na lice mjesta izašli su policajci koji su očistili prolaz do kuće, ušli u kuću, popričali s gospođom, naložili vatru, stupili u kontakt sa sinom i upoznali ga sa informacijama što su sve poduzeli i što će se narednih dana poduzeti.

Jučer, na intervenciju policije iz Gračaca, a uz pomoć nadcestarije Gračac, angažiran je radni stroj da se još više očisti prilaz kući kako bi do bake moglo doći medicinsko osoblje jer su zbog snijega bili u nemogućnosti doći do nje.Policijski službenici baku su obišli i jutros, naložili vatru, još malo očistili oko kuće, popričali sa njom i tako joj skratili vrijeme.

Jutros su policijski službenici Postaje granične policije Donji Srb otišli obići baku Savu, koja sama živi u zaseoku Gola Brinja kod Brotnja. 84-godišnja starica jedina je u tom snijegom zametenom zaseoku i nije mogla izaći iz kuće.

Policajcima se požalila da joj nedostaju osnovne namirnice, koje su joj policajci donijeli, pješačeći kilometrima od ceste do njene kuće. U ovom trenutku policajci čiste snijeg oko kuće, i pripremaju dovolju količinu drva za ogrjev.