Dalmacija Zadar

kamo na silvestrovo

U Novu s pjesmom - sve o dočeku u Zadru

kamo na silvestrovo

Uz svečane večere u restoranima i hotelima, zabave po gradskim klubovima i program javnog dočeka na Poluotoku gdje će kafići raditi cijelu noć, ove će godine doček biti obogaćen i neuobičajenom zabavom u Dvorani Krešimira Ćosića u Športskom centru Višnjik

Doček Nove godine u Zadru, uz svečane večere u restoranima i hotelima, zabave po gradskim klubovima i program javnog dočeka na Poluotoku gdje će kafići raditi cijelu noć, ove će godine biti obogaćen i neuobičajenom zabavom u Dvorani Krešimira Ćosića u Športskom centru Višnjik. Na masovnom tulumu partijanere će zabavljati proslavljeni DJ David Morales.

Na “main flooru” setove će puštati domaće snage Stipe, Bush i Fera, dok se na “techno flooru” očekuju Pero Fullhouse, Ivan Komlinović i Eddy C.

Ulaznice su već u pretprodaji i može ih se do 30. studenoga nabaviti po cijeni od 300 kuna, a nakon toga po cijeni od 400 kuna. Oba seta karata uključuju neograničenu konzumaciju pića. VIP ulaznice mogu se nabaviti po cijeni od 750 kuna, a u nju je uključena neograničena konzumacija jela i pića. Catering osigurava Piazza Catering iz Sukošana.

U multimedijalnom klubu Arsenal na Poluotoku cijena ulaznice je 300 kuna za doček na parteru, što uključuje i švedski stol s hladnim jelima, te 500 kuna za doček na galeriji u što je uključena i rezervacija stola.

Uz raskošan silvestarski jelovnik i atmosferu dobrog raspoloženja, Arsenal u novogodišnjoj noći nudi i priliku za otkrivanje novih okusa u egzotičnom gastronomskom mediteranskom kutku Telluris-Medin.

Najplesniju glazbu za sve generacije osigurava Rockatansky band, a štih dalmatinske romantike dodaje klapa Kontrada.

Bit će prilike i za iskušavanje sreće u nagradnoj lutriji, a onima koji se ovog dočeka Nove godine žele sjećati posredstvom autentičnog umjetničkog djela, Arsenal osigurava mogućnost da kući ponesu portret-karikaturu Milana Lekića, kažu iz Arsenala.

Glazba uživo i švedski stol U popularnom Maya pubu, poznatom po rock ugođaju, još uvijek razmišljaju hoće li organizirati doček s obzirom na mnoštvo događanja te večeri u Zadru.

Cocktail club Mango u Diklu organizira doček po prokušanom lanjskom receptu. Za ulaznicu od 80 kuna gosti će dobiti piće dobrodošlice, švedski stol i cjelonoćnu zabavu uz DJ koji će puštati domaće hitove.

U Clubu Medusa na Kolovarama također se drže prokušanog recepta. Oni će, kao i lani, angažirati splitski Nera X-bend, a uz muziku uživo, gosti će uživati i uz švedski stol. Cijene ulaznica još nisu određene, a stajat će do sto kuna.

U hotelu Kolovare pripremaju tradicionalnu novogodišnju svečanu večeru na kojoj će goste, uz bogati stol, zabavljati grupa Berekini. Večera i jedno noćenje u hotelu s doručkom stoje 990 kuna.

U Falkensteinerovu hotelu Funimation na Boriku organiziraju svečani doček za svoje goste, a cijena trodnevnog boravka na bazi all inclusive usluge, za jednu osobu u dvokrevetnoj sobi, stoji od 2107 kuna. Gosti tijekom boravka u hotelu mogu i neograničeno koristiti hotelski fitness i wellness centar.

U hotelu Pinija u Petrčanima tri noći stoje 1530 kuna po osobi, a gosti se mogu kupati u unutrašnjem bazenu s hidromasažom, te za Silvestrovo zabaviti na svečanoj večeri uz prigodni band, brojne animacije i lutriju. Sličan, samo 200-injak kuna jeftiniji aranžman, nudi i hotel Ilirija u Biogradu.

Nikolina Radić Ančić / EPEHA

Doček na otvorenom na tri lokacije

Zadrani će i ove godine, osim na organiziranim zabavama u klubovima i restoranima, vrijeme prijelaza iz stare u novu godinu moći provesti u gradu, na otvorenom. Doček će biti organiziran na čak tri lokacije – na Forumu i na Narodnom trgu, gdje će se podići i pozornice, te u Varošu. Gradu i Turističkoj zajednici kao organizatorima, pridružili su se, naime, i varoški ugostitelji kojima će za tu prigodu radno vrijeme biti produženo, a ugođaj će, kao na Varoškoj fešti, davati brojne zadarske klape. Na Trgu će se izmjenjivati zadarski bandovi, a na Forumu će glazbu puštati DJ-ovi. Na toj će se lokaciji u nedjelju 2. siječnja prirediti svojevrsna repriza dočeka – After New year party. Na tom tulumu za građane, koji će se odvijati u okviru manifestacije Advent na Poluotoku i početi u ranijim večernjim satima, bit će i žive glazbe i one po izboru DJ-eva. Davorka Mezić / EPEHA


Naslovnica Zadar