Dalmacija Zadar

policija istražuje slučaj

Vandali 'protutnjali' nogometnim klubom: svlačionicu išarali pogrdnim grafitima, lokalne navijače izjednačili s 'Delijama'; A ono što su napravili nakon noćnog pohoda sve je iznenadilo 

policija istražuje slučaj
Grafitima devastirali Debeljak
Grafitima devastirali Debeljak

U noći između ponedjeljka i utorka famozni "nepoznati počinitelji" protutnjali su Debeljakom, iza sebe ostavljajući vandalske tragove na više mjesta. Na prostorijama lokalnog Nogometnog kluba Debeljak i na nekoliko prometnih znakova s oznakama mjesta osvanuli su pogrdni grafiti zbog kojih je u Debeljaku bila i policija.

– Obaviješteni smo u utorak ujutro. Na prostorijama svlačionice Nogometnog kluba sprejem su ispisani neprimjereni grafiti, a obilaskom mjesta utvrđeno je da su na isti način oštećene i dvije ploče s nazivom mjesta. Očevid je obavljen, a kako je oštećena imovina Općine Sukošan i Županijskih cesta, kriminalistička istraga se nastavlja – kazali su nam iz Policijske uprave zadarske, gdje čekaju da im iz NK Debeljak dostave podatke o nastaloj šteti.

Noćnim su grafitima izjednačeni "Čagljevi", pripadnici navijačke skupine lokalnog kluba, s "Delijama", navijačkom skupinom beogradske Crvene zvezde. Na pločama s nazivom mjesta, uz iscrtano spolovilo, stoji i "KP06" kao "paraf" mogućeg počinitelja koji se sam razotkrio!?

Naime, na zidu debeljačkog igrališta jasno je ispisano "Kroneri, Posedarje", pa bi "KP" mogli biti "inicijali" posedarskih navijača, a "06" godina njihova osnivanja. Policija će utvrditi o kome je riječ.

Od ljudi bliskih Nogometnom klubu Debeljak doznajemo da je riječ o "dječjoj igri" jer je skupina mladića iz Posedarja odmah sutradan došla u Debeljak i ispričala se za svoj "grafitni pohod".

– Obećali su da će sami sanirati štetu koju su grafitima izazvali – kaže nam jedan sportski radnik iz Debeljaka.
 

Naslovnica Zadar