Dalmacija Zadar

Zadar: zbog jakog vjetra sudarili se trajekti, nema ozlijeđenih

Kratkotrajno nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra i obilnom kišom koje je u u subotu ujutro zahvatilo Zadar, uzrokovalo je nevolje u gradskoj luci gdje su se oko podneva sudarila dva trajekta. Iznenadni nalet vjetra 'zavrtio' je trajekt 'Mate Balota' vezan na trajektnom pristaništu, kojio je potom udario u trajekt 'Juraj Dalmatinac' koji je s putnicima i vozilima isplovljavao iz gradske luke prema otoku Ugljanu.

U sudaru trajekata nitko od putnika nije ozlijeđen, a osim manjih ogrebotina na brodovima nisu nastala veća oštećenja. Vjetar je, također, odlomivši grane sa stabala, manje oštetio dva automobila parkirana na Trpimirovoj obali i u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru, dok se na otoku Viru na obalu nasukala manja jahta koja je, na sreću, prošla bez ozlijeđene posade i s manjim oštećenjima.

B. S. / EPEHA
foto: branislav grgurević / cropix


Vjetar prevrnuo prikolicu

Zbog olujnog nevremena u jutarnjim se satima na brzoj cesti Gaženica - Zadar 2, prevrnulo jedno vozilo s kamp prikolicom. U nesreći nitko nije ozlijeđen, a promet se od 9.15 do 10.43 na toj dionici odvijao jednim prometnim trakom.

Naslovnica Zadar