Dalmacija Zadar

Upao u kanal i poginuo

Što se dogodilo Gumifleksu? Poznanik preminulog Zadranina u šoku: Nedavno su mu umrli roditelji i brat blizanac, ne mogu vjerovati da ni njega više nema...

Upao u kanal i poginuo

Zadarsko tužiteljstvo naložilo je obdukciju 58-godišnjeg muškarca P.R., u Zadru poznatijeg kao "Gumifleks", čije je tijelo pod još nerazjašnjenim okolnostima u utorak navečer pronađeno u iskopanom kanalu na Krešimirovoj obali u Zadru.

Usred grada upao u iskopani kanal i poginuo? Tijelo preminulog muškarca ide na obdukciju; Zašto nije bilo nikakvog upozorenja na opasnost za pješake na cesti?!

Iako zasad nema elemenata koji upućuju na kazneno djelo, obdukcija bi trebala točno utvrditi kako je Zadranin te večeri stradao.

- "Gumifleks" je prodavao različite zgodne stvarčice na utakmicama, a na Kalelargi u sezoni najčešće gumene pauke koji se lijepe po zidu. Bio je nižeg rasta i specifičnog hoda, a nedavno je ostao sam na svijetu nakon što su mu umrli majka i otac, pa brat blizanac. Nije imao nikoga, živio je sam... Ne mogu vjerovati da ga više nema – rekao je poznanik Zadranina koji je stradao u blizini kuće u zadarskom Diklu, gdje je godinama živio.

Njegovi susjedi ogorčeni su nesretnim događajem jer smatraju da je stradao zbog neobilježenog građevinskog kanala u kojem je pronađen.

- Moguće je da nije vidio kanal jer nije bio ograđen. Uz njega su bila postavljena tek tri stupića koja sigurno nisu bila dovoljna tijekom noći. Mogao je upasti unutra ili ga je mogao u kanal baciti automobil - rekli su Dikljani.

Očevici nesreće kažu da je sasvim moguće da je muškarac stradao zbog nepropisno ograđenog kanala.

- Bili su Hitna i policija. Gledali su u kanal i djelatnici Hitne bili su u kanalu. Neke djevojke su unezvjereno hodale oko njihovih vozila. Shvatio sam da je netko upao unutra. Nije bilo trake koja obilježava da je tu kanal. Pješaci hodaju kolnikom, što je vrlo opasno - rekao nam je jedan od očevidaca.

U policiji su kazali da se još ne može sa sigurnošću odrediti što se točno dogodilo i kako su ozljede nastale.

- Policija je na mjestu događaja izvršila prvi dio očevida, utvrđeno je da se radi o 58-godišnjem muškarcu. Nakon završetka istrage koja se nastavlja, kao i nakon provedene obdukcije, moći ćemo reći nešto više o okolnostima ovog događaja – rekla je Sonja Šimurina, glasnogovornica zadarske policije, koja jučer još nije mogla reći tko izvodi radove u Diklu te jesu li oni propisno osigurani.

Naslovnica Zadar