Dalmacija Zadar

Može li luđe?

Bizaran obračun na raskrižju: kroz prozor mu ubacio bombu, srećom neispravnu, pa krenuo na njega nožem i za kraj ga još 'ispeglao' automobilom, a sve je krenulo od obične sitnice

Može li luđe?

Zbog bizarnog obračuna na raskrižju u Zadru u srpnju prošle godine, kada je vozaču koji mu je potrubio na cesti kroz prozor ubacio neispravnu bombu M75, zarezao ga lovačkim nožem, a potom ga i 'izudarao' automobilom, u ponedjeljak je počeo kazneni postupak protiv 30-godišnjeg Zadranina.

Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva u Zadru 30-godišnji P.K. tereti se za pokušaj ubojstva, a u postupku na Županijskom sudu u Zadru pred sutkinjom Sandrom Radanović brani se sa slobode nakon što je u istražnom zatvoru proveo vrijeme od uhićenja 30. srpnja do 25. kolovoza prošle godine.

Do "prometnog" obračuna došlo je 30. srpnja oko 21.35 sati kada je vozaču, koji je taj dan u automobilu bio sa suprugom, kroz prozor ubacio neispravnu bombu nakon što ga je prethodno revoltiran njegovim 'trubljenjem' upitao: "Što svira i hoće li bombu?"

Nakon što mu je vozač odvratio da "nije normalan", te došao do njegova automobila, P.K. je ispod sjedala izvukao lovački nož te zamahnuo u pravcu njegova trbuha. Vozač se izmaknuo i njegov nož uhvatio lijevom rukom, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede ručnog zgloba, ruke i palca. Obračun se ni tu nije zaustavio pa je vozač zaradio nove ozljede kada je 30-godišnjaku pokušao s automobila skinuti registracijske tablice kako bi ga identificirao.

Tridesetogodišnjak je tada krenuo automobilom te ga udario u stražnji dio koljena, nakon čega je to ponovno učinio, te ga iz drugog puta oborio na tlo.

Njegov odvjetnik Antonio Vedrić u ponedjeljak je zatražio spajanje predmeta jer se na Općinskom sudu u Zadru protiv 30-godišnjaka vodi postupak i za prijetnje vozaču i njegovoj supruzi.

- Radi se o jednom događaju, istim dokazima, te istom činjeničnom opisu, zbog čega tražimo spajanje predmeta.

Tome se usprotivio zastupnik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović, kao i žrtve napada – vozač i njegova supruga, zbog čega je sutkinja Radanović proslijedila spis na odlučivanje Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Zadru.

Nakon što Vijeće odluči o tome hoće li se predmeti spojiti, na Županijskom sudu u Zadru zakazat će se nova rasprava.

Naslovnica Zadar