Dalmacija Zadar

dovršena obdukcija

Policija potvrdila: dvije žene pronađene u moru kod Ugljana su se utopile, nema elemenata kaznenog djela; Iza tragičnog događaja krije se dirljiva priča o snažnoj povezanosti dviju sestara

dovršena obdukcija

Dvije žene u pedesetim godinama koje su u srijedu i četvrtak kod otoka Ugljana izvučene mrtve iz mora preminule su uslijed utapanja. Potvrdila je to obdukcija provedena u petak u Općoj bolnici u Zadru, a kriminalističkim istraživanjem isključeno je postojanje elemenata kaznenog djela.

Žene u dobi od 58 i 53 godina bile su sestre iz okolice Osijeka koje su u mjestu Ždrelac na otoku Pašmanu imale iznajmljene apartmane.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru koje vodi istragu potvrdilo je za Slobodnu Dalmaciju da je jedna sestra tijekom kupanja imala srčani udar uslijed kojeg se utopila. Druga sestra joj je pokušala pomoći, ali je nije uspjela spasiti, no kako su bile blisko povezane, odlučila je izvršiti samoubojstvo.

Za gornji dio trupa zavezala je torbu u koju je stavila kamenje i potom je glavu zaronila u more. U takvom položaju, s gornjim dijelom tijela u moru i nogama na kopnu, u srijedu oko 18 sati kod Rta Karantunić pronašli su je ribari.

Tijelo druge sestre pronađeno je četvrtak oko 13 sati kako pluta u moru na predjelu Rta Karantunić, prema Kukljici, nedaleko lokalne plaže gdje su sestre došle na kupanje i ostavile svoje stvari.

Prema nalazima obdukcije smrt kod obje sestre nastupila je prije pet do šest dana. Bile su u kupaćim kostimima, a na tijelima nisu imale tragova nasilja. Rane koje su pronađene na tijelima nastale su, pokazala je obdukcija, nakon nastupa smrti, uslijed djelovanja mora.

Zadarska policija nije htjela komentirati navode o suicidu jedne od sestara. U svom službenom priopćenju tvrde da su se sestre utopile.

Iako su bile mrtve najmanje pet dana, nestanak sestara nitko nije prijavio jer, navodno, nisu imale muža ni djecu, a na more su došle same, bez treće sestre čiji je suprug u petak pomogao istražiteljima da utvrde okolnosti ovog tragičnog događaja.
 

Naslovnica Zadar