Dalmacija Zadar

bez imalo srama

Uhljebljivanje je dobilo novu dimenziju: ravnateljica u muzeju prvo zaposlila nećakinju, a onda i dragog prijatelja sa zvanjem konobara

 bez imalo srama

Zapošljavanje Davida Ricova za koordinatora Malog arsenala već danima je top tema u Zadru.

Od kada su Slobodna Dalmacija i Zadarski.hr otkrili njegovo novo radno mjesto i ulogu koju je u tome imala njegova draga prijateljica, ravnateljica Narodnog muzeja, Renata Peroš, svakodnevno nam stižu nove informacije o brojnim primjerima nepotizma koji se već godinama provodi pod ravnateljskom palicom Renate Peroš, a kako nasvježiji primjer služi slučaj zapošljavanja njene rođakinje Lorene Peroš za koju je ravnateljica osobno dizajnirala natječajne uvjete kako bi bila primljena na mjesto voditeljice Kneževe palače, piše zadarski.hr.

ODJEL NARODNOG MUZEJA ZADAR VODI OSOBA SA ZVANJEM KONOBARA David Ricov dobio posao koordinatora Malog arsenala!

POKRENULI PETICIJU, POTPISUJU JE NA INTERNETU Zadrani traže smjenu Renate Peroš i Davida Ricova!

Ali stižu nam i živopisni primjeri veselog života novog koordinatora i ravnateljice Peroš koji su se, sudeći po brojnim objavljenim slikama na društvenim mrežama, odlično provodili diljem naše županije, Hrvatske, ali i susjednih zemalja, no prije nego što dobijemo odgovore od ravnateljice Peroš o načinu trošenja stotina tisuća kuna na reprezentaciju Narodnog muzeja, teško je zaključiti na čiji su se račun njih dvoje tako družili.

RENATA PEROŠ ODLUČILA TUŽITI NOVINARE ZBOG SVOG NOVOG ZAPOSLENIKAOmalovažavajući Davida Ricova kao konobara, pojedini novinari uvrijedili su stotine časnih i plemenitih konobarica i konobara!​

REAGIRANJE DAVIDA RICOVA NA NOVINSKE NATPISE U pitanje je dovedena moja egzistencija i kao pjevača i kao zaposlenika Narodnog muzeja jer sam etiketiran kao nekakav nesposobnjaković kojeg treba smijeniti!

Tako smo došli i do ovog videa na kojem se lijepo vidi kako David Ricov - poznati član zabavljačkog dueta s Bepom Matešićem - funkcionira na jednoj od brojnih veselica koje uključuje međusobno gađanje i mazanje hranom (torta?), polijevanje alkoholom (šampanjac?) po glavi i slične zgodne dosjetke koje su, pretpostavljamo, možda poslužile kao referenca ravnateljici Peroš prilikom odabira svojih novih poslovnih suradnika. 
 PRIOPĆENJA RENATE PEROŠ I DAVIDA RICOVA KOD NAS SU IZAZVALA SAMILOST Slučaj Ricov otvorio je Pandorinu kutiju kadroviranja u Narodnom muzeju. Koliko je i koga Renata Peroš zapošljavala još nismo stigli pisati. A hoćemo...

Ili kako bi to sama ravnateljica rekla: "David Ricov, komercijalist, estradni umjetnik, dobitnik Grba gradonačelnika Grada Zadra i konačno – dobar čovjek i dobar radnik." 

Naslovnica Zadar