Dalmacija Zadar

sve mu uništeno

Drži vodu dok predsjednica ne ode: evo što se zapravo dogodilo u Zadru nakon što su političari otišli i tko je pravi heroj!

sve mu uništeno

Jedna od privatnih kuća u Zadru koje je u ponedjeljak popodne zbog velikih poplava posjetila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u pratnji pripadnika vojske i pročelnice Ureda župana Marine Dujmović Vuković, jest i kuća Ante Solde (33) na Boriku.

Kako se kuća nalazi u udolini i zadnja je u nizu u toj ulici, zbog velike količine kiše koja je pala u ponedjeljak oko nje se napravio bazen s vodom i potopio čitavo prizemlje u kojem je bio Antin stan. Vlasnik je predsjednici opisao stanje kuće, u što se i sama mogla uvjeriti, te ju je zamolio za pomoć. Prisutni su poslušali njegov problem, fotografirali se ispred kuće i sve je ostalo na tome.

– Do sada, dan kasnije, nitko nije reagirao. Borim se i snalazim kako znam. Ali zahtijevam da se ovo riješi. Bazen s vodom i nakon jednog dana i dalje je tu. Jedini heroj u ovoj cijeloj priči moj je prijatelj Petar koji mi je pomogao, nikakva Kolinda – govori Ante, kojem i tijekom našeg razgovora i dalje u kuću ulazi voda iz vanjskog bazena.

Kuća se nalazi u Ulici Stanka Vraza i potopljen mu je cijeli stan u prizemlju.

– Sve je renovirano netom prije ljeta, a sada je potpuno uništeno. Po mojoj procjeni, bit će tu šteta od 15 tisuća eura – s knedlom u grlu objašnjava vlasnik te napominje kako odvodnja u njegovoj ulici uopće nije riješena.

– Tu nema cijevi za odvodnju vode, u tome je problem, a pad je velik i sve se slilo oko moje kuće. Pokušavao sam čitav dan dobiti vatrogasce na telefon, da mi netko dođe pomoći. Nitko mi se nije niti javio.

 

Naslovnica Zadar