Dalmacija Zadar

sve je pod vodom!

Dramatično stanje u potopljenom Ninu: evakuiraju se radnici solane i Cromarisa, jedna ženska osoba u kritičnom stanju

sve je pod vodom!

U Ninu je situacija iznimno teška. Ninska solana i muzej uništeni su. Pod vodom su i automobili radnika. Radnike solane i Cromarisa u Ninu evakuirao HGSS. 

Reporterka N1 Katarina Brečić nalazi se u poplavljenom Ninu gdje je u tijeku evakuacija radnika Cromarisa i solane Nin zbog potopljenog mosta te javlja kako je jedna ženska osoba u kritičnom stanju, a na lice mjesta pozvana je i hitna pomoć.

Vatrogasci iz Nina usred poplave ostali zatočeni u vozilu, spasili se penjanjem na krov!

Grad Nin uputio je posebno priopćenje građanima u kojima ih poziva da ne izlaze iz svojih domova.

'Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, molimo sve građane da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova te izbjegavaju korištenje prometa zbog vlastite sigurnosti. Sve službe su na terenu te rade sve što je u njihovoj moći da bi se stanje čim prije normaliziralo. Za sve poteškoće možete se obratiti kriznom stožeru u zgradu Doma kulture u Ninu (Trg hrvatskih branitelja 1, Nin) ili na tel. 023/265-542.

Obavještavamo građane da se sutra, 12. rujna 2017. godine, otkazuje nastava u OŠ Petar Zoranić te neće raditi niti dječji vrtić u Ninu.

Građanima koji žive na području stare jezgre Grada Nina (otok) preporuča se da ne piju vodu iz slavina te ih obavještavamo da mogu preuzeti pitku vodu u zgradi Gradske uprave u  Ninu (Višeslavov trg 1,  Nin).'

Naslovnica Zadar