Dalmacija Zadar

Hrabro gaze

Što se mora, nije teško: ovi Zadrani ne odriču se omiljenih aktivnosti ni po najgoremu potopu

Hrabro gaze

U neočekivanim uvjetima koji su jutros zatekli Zadar mnogi su se našli u teškim problemima. Kiša lije preko pet sati, potopila je veći dio grada, a građani su se suočili s elementarnom nepogodom kakvu nisu očekivali.

Bore se kako bi spasili poslovne prostore, a poplavljeni su i shopping centri te Odjel intenzivne njege. Pod vodom su automobili, kiosci, dućani i privatni domovi, a Zadrani teško i nikako pokušavaju izaći na kraj s poplavama.

No, i u takvoj kriznoj situaciji, našlo se par 'bisera' koji nisu spremni ni za koju cijenu odreći se omiljenih aktivnosti. Na facebook stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" osvanule su i fotografije koje su uspjele nasmijati čak i one kojima je teško.

"More biti poplava do grla, ali piva je piva i po nju se mora!", stoji u objavi fotografije čovjeka koji hrabro gazi kroz novonastalo jezero u centru Zadra, ponosno držeći svoje pivo u ruci.

Ne samo piva, ne odriču se Zadrani ni kave, pa je osvanula i fotografija iz jednoga kafića u centru grada. Momak na fotografiji sjedi, do koljena u mutnoj vodi, a neki su ga i podržali, našalivši se:

"Pa normalno, ne smi kava trpit zbog kiše!"

Naslovnica Zadar