Dalmacija Zadar

borba s vatrom

Bura rasplamsala požare, gori na više mjesta u zadarskoj županiji: najkritičnije je kod Benkovca, cijelo područje moglo bi biti evakuirano; Vatrogasni zapovjednik uvjeren da su požari podmetnuti

borba s vatrom

11:35 - Vatrena stihija s kojom se od sinoć bore vatrogasci na području Biograda i Benkovca jutros je dospjela do autoputa na području Benkovca.

Čitatelji su za zadarski.hr poslali nekoliko fotografija iz kojih se vidi da vatra samo što nije prešla cestu...

Zastrašujući prizori s autoputa: divlja požar kraj Benkovca, vatra samo što nije prešla cestu

10:30 - Zračne snage od ponedjeljak ujutro angažirane su na više požarišta u Zadarskoj županiji, a Antena Zadar Iz JVP-a Zadar neslužbeno saznaje da je najgore na cjelokupnom benkovačkom području koje nije i dalje evakuirano, no razmišlja se o tome.

Kritično je bilo i na požarištu kod Turnja, gdje je vatra došla do kuća, no taj požar stavljen je pod nadzor.'Imamo desetak požara koji su planuli sinoć i gasimo ih cijelu noć. Većina tih požara su pod kontrolom, ali ih ima još dva tri koji nisu, uglavnom na benkovačkom području', rekao je Željko Šoša, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije, za Dnevnik.hr.

Dodao je s policijom obilazi požarišta, a sumnjaju da su požari podmetnuti. 'A slušajte, ako vam u dva sata, od 20 do 22, plane deset, petnaest požara, teško da može biti što drugo razlog', kaže Šoša.


 

'Imamo desetak požara koji su planuli sinoć i gasimo ih cijelu noć. Većina tih požara su pod kontrolom, ali ih ima još dva tri koji nisu, uglavnom na benkovačkom području', rekao je Željko Šoša, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije, za Dnevnik.hr. Dodao je s policijom obilazi požarišta, a sumnjaju da su požari podmetnuti. 'A slušajte, ako vam u dva sata, od 20 do 22, plane deset, petnaest požara, teško da može biti što drugo razlog', kaže Šoša.

Stranice Vatrogasci - Oni su naši heroji i Vatrogasci na Facebooku objavile su niz fotografija čitatelja. Nekoliko gasitelja je ozlijeđeno u gašenju, no uglavnom se radi o ozljedama dišnog sustava zbog prekomjernog udisanja dima.

Iz Hrvatskog autokluba javljaju da je zbog požara zatvorena državna cesta DC56 Kožlovac-Lišane.

Naslovnica Zadar