Dalmacija Zadar

Trava zaborava

Policija napravila raciju na Psihijatriji i uhitili pacijenta koji je u bolnici prodavao marihuanu

Trava zaborava

Je li se s Odjela psihijatrije zadarske Opće bolnice početkom prosinca prošle godine širio dim marihuane, utvrđivat će se u kaznenom postupku na Općinskom sudu u Zadru za koji još nije zakazano ročište.

U to je vrijeme, naime, na psihijatrijski odjel bolnice u Zadru upala policija koja je nakon detaljne pretrage kod 23-godišnjeg pacijenta pronašla osam paketića marihuane u ukupnoj količini od 11,01 grama. Mladić je uhićen i kazneno prijavljen, a ovih je dana protiv njega podignuta i optužnica zbog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi - neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Mladić je kazneno prijavljen dva tjedna nakon što je na Odjelu psihijatrije uhvaćen s "travom". Policijska uprava Zadar, Služba kriminalističke policije podnijela je kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je 23-godišnjak marihuanu preprodavao. Iako je prilikom ispitivanja kod suca istrage priznao da mu je marihuana bila za osobnu upotrebu, te da ju je platio 400 kuna, policija je ipak zaključila da je mladić marihuanu prodavao zbog količine droge pakirane u razdvojene paketiće, te njezine tržišne vrijednosti.

Uzimajući u obzir da je očekivana tržišna vrijednost marihuane 1.100,00 kuna, a s obzirom na njegove prihode koji su ispod minimuma, te okolnost da je bila pakirana u osam zasebnih vrećica, policija je zaključila da je bila namijenjena preprodaji bez obzira bi li 23-godišnjak ponešto i sam konzumirao.

Naslovnica Zadar