Dalmacija Zadar

kako reagirati?

E, evo stvarno ljuti! Dok Dalmacijom haraju požari, bahati Slovenac iz auta baca opuške po cesti! Na sva upozorenja potpuno se oglušio...

kako reagirati?

E ovo zaista na hrvatskim prometnicama, pogotovo ljeti, postaje pravi problem. Ne, nije u pitanju prebrza ili prespora vožnja po autocestama već opušci od cigareta koji pojedinci bez pardona bacaju okolo i naokolo, pa stvaraju rizik od ponovnih požara diljem naše lijepe Dalmacije, kojih nam je već pomalo dosta.

A onda, kad mi Hrvati dođemo u jednu od europskih zemalja, primjerice u Sloveniju, i glasno se nasmijemo ili popijemo pivo van kafića ili restorana mi smo onda Balkanci. Mi se pitamo kako bi onda nazvali ovoga gospodina iz automobila sa slike koji je i nakon upozorenja nastavio raditi po svome, bacajući čikove po cesti i okolo ugrožavajući sve ono što su ljudi godinama stvarali.

Slika je objavljena na Facebook stranici 'Uživo sa hrvatskih prometnica', a jedan čitatelj kaže i pita se sljedeće:

- Vozio je okolicom Zadra iza dotičnog Mercedesa, čiji je vozač u nekoliko navrata bacao opuške van auta. Nakon što ga je upozorio da to ne čini, ovaj mu je odbrusio da će ih nastaviti bacati. Pitanje glasi, treba li tako nešto prijaviti?

Odgovora različitih, od onih koji bi mu razbili glavu i auto, do onih koji bi zvali policiju a neki bi ih čak sačekali na granici pa onda rješavali 'nagomilane' probleme.

Kako bi Vi riješili ovaj problem?

 

Naslovnica Zadar