Dalmacija Zadar

Zadar: plesačima ček na 30.000 kuna

Na svojem tradicionalnom humanitarnom Božićnom balu, zadarski su Lionsi u petak navečer prikupili 30.000 kuna i ček na taj iznos uručili Sanji Petrovski, voditeljici Zadarskog plesnog ansambla. Tako su toj udruzi, te udruzi Gesta, osigurali značajna sredstva za uređenje prostora u kojima rade. Novac je prikupljen prodajom lutrija te aukcijom, na kojoj je najvišu cijenu postigla lopta s potpisima košarkaša Zadra.

Lopta je uoči utakmice KK Zadra i Olimpije otišla u Sloveniju, jer ju je za 4700 kuna izlicitirao Dušan Hus, član celjskoga kluba zbratimljenog sa zadarskim. Dom Perignon, šampanjac star 15 godina, kupio je za 2800 kuna osječki član Lionsa Radoslav Galić, inače kum zadarskoga kluba.

Zadrani su na balu obilježili i 10 godina svojeg uspješnog humanitarnog rada. Iskreno im je čestitao i guverner svih hrvatskih Lionsa Matko Vetma, koji je zadarskom predsjedniku Augustinu Sudinji uručio prigodan dar. Božićni je bal protekao u uobičajeno dobrom i plesnom raspoloženju, uz svirku grupe Forum i nastupe članica Geste i Zadarskoga plesnog ansambla. Prvi je put organiziran u maloj dvorani ŠC-a Višnjik, koju su zadarski Lionsi na taj način promovirali i za druge manifestacije, ne samo sportske.

                                                                                                            d. mezić / EPEHA

 

Naslovnica Zadar