Dalmacija Zadar

UPISI NA SVEUČILIŠTE

Nepopunjeni ostali nautika i brodostrojarstvo

UPISI NA SVEUČILIŠTE

Svi jednopredmetni studiji na Sveučilištu sada su popunjeni / CROPIX

Za 44 slobodna mjesta, koliko ih je ukupno ostalo na jednopredmetnim studijima Sveučilišta u Zadru, u ponedjeljak je održana prozivka za studente koji su bili “ispod crte”.

Na većini redovnih studija prazno je bilo po svega jedno mjesto, što je i odmah popunjeno na arheologiji, hrvatskom jeziku, menadžmentu, povijesti umjetnosti, predškolskom odgoju i učiteljskom studiju, dok su dva mjesta na primijenjenoj ekologiji u poljoprivredi te tri na sestrinstvu također odmah našla kandidate.

Jedini studiji koji se nisu popunili jesu izvanredni smjerovi brodostrojarstva te nautike, a hoće li se za ta slobodna mjesta raspisivati treći natječaj odlučit će se na stručnim vijećima tih odjela.

Za slobodna mjesta na dvopredmetnim studijima prozivke nije bilo jer njih mogu popuniti studenti koji su upisali neki drugi takav studij prošle ili pretprošle akademske godine te pravovremeno prijavili promjenu studijskog programa.

Inače, na Zadarskom će se sveučilištu u utorak održati svečana promocija doktora znanosti, njih ukupno 11. Svoju doktorsku diplomu primit će Jadranka Ančić, Katica Balenović, Marija Benić Penava, Nikolina Bručić, Martina Dragija Ivanović, Kornelija Giunio, Slobodan Hadžić, Pavao Ivić, Ana Pejdo, Savo Marković, Anita Papić, Marijana Javornik Čubrić, Ita Praničević Borovac i Vesna Ukić Košta.

Promotori novih doktora znanosti bit će prof. dr. Stjepan Malević i doc. dr Marko Lukić.

A. V. ŠKRBIĆ

Naslovnica Zadar