Dalmacija Zadar

REAKCIJE

Gradonačelnik Benkovca Branko Kutija: Azil za pse nije srušen

REAKCIJE

JURE MIŠKOVIĆ/CROPIX

Konferencijom za novinare koju ću održati u utorak kod bivšeg skloništa za pse u Benkovcu dokazat ću da taj objekt uopće nije srušen, da bager nije ni taknuo sklonište, osim što je skinuta žičana ograda, te da prema tome nisu ni mogli na taj način biti usmrćeni štenci o kojima govori šef azila Dinko Ožaković.

On je još jednom izmanipulirao javnost vjerujući da će spriječiti rušenje skloništa, što smo, kako se radi o terenu Hrvatskih šuma, morali učiniti još početkom godine. Stalno smo odgađali baš radi sigurnosti životinja dok se ne nađe drugo rješenje – rekao je jučer gradonačelnik Benkovca Branko Kutija nakon što je u više novina, pa i u Slobodnoj Dalmaciji, objavljeno da je azil srušen i da su pritome na nehuman način usmrćena tri psića.

Priča je krenula objavom u zadarskom tjedniku “Vox” , u kojem je Ožaković dopisnik iz Benkovca, a prenijele su je i druge novine. Nakon što je prošlog tjedna u azil uz asistenciju policije stigla veterinarska inspektorica Rajka Lesić, svi su psi odvedeni u sklonište u Šibenik, a voditelju azila Ožakoviću je ostavljeno još nekoliko dana za zbrine svoje pse dok je s gradskim komunalnim poduzećem Benković dogovoreno rušenje tek nakon toga. Zašto su i jesu li uopće tri navodno bagerom usmrćena psića ostala u prostoru azila tek će se, vjerujemo, utvrditi.

M.V.

Naslovnica Zadar