Dalmacija Zadar

na poluotoku počela manifestacija koja donosi brojne popuste i zabavu

ZADARSKI 'ĐIR PO GRADU' U centar na kavu za 4 kune, a kući taksijem besplatno

na poluotoku počela manifestacija koja donosi brojne popuste i zabavu

Popis   trgovina, kafića, ugostitelja i obrtnika koji su se popustima uključili u akciju ‘Đir po gradu’ impresivan je

Počeo je “Đir po gradu”, manifestacija koja će na zadarskom Poluotoku trajati do 23. prosinca, a donosi popuste, pogodnosti i zabavu koji će mnoge građane tijekom prosinca potaknuti na dolazak u centar grada. Inicijatori, MO Poluotok, poručuju građanima da je parking od 16 sati besplatan, da je kava u kafićima četiri kune, a da su popusti u trgovinama - neodoljivi.

Bakalar, vina i pisma

Na Kalelargi će svake srijede gradonačelnik i njegovi suradnici te brojne osobe iz zadarskoga javnog života pripremati bakalar i degustirati ga sa građanima. Degustirat će se i domaća vina, uz klapsku pjesmu.

U suradnji s udrugom Eko Zadar bit će organizirana prodaja autohtonih proizvoda, kao i štandovi s božićno-novogodišnjim asortimanom.

U prosincu se na Poluotok vraćaju i “feštice petkom”, od 20 sati do ponoći. Za sve koji vole kupovati, a takvih je velik broj, važno je da na ulasku u trgovinu pogledaju je li na vratima okrugla naljepnica s natpisom “Đir po gradu”.

To vrijedi i za ugostiteljske objekte, jer svi koji imaju takvu naljepnicu nude velike popuste. U restoranima se može dobiti obiteljski jelovnik po cijeni od 60 kuna, a nakon toga će vas kući odvesti taksi - besplatno.

Popis trgovina, kafića, ugostitelja i obrtnika koji su se popustima uključili u akciju “Đir po gradu” impresivan je: 32 trgovine odjećom, deset trgovina obućom, sedam trgovina donjim rubljem, četiri sportska dućana i pet dućana za djecu, deset zlatarnica, dvije knjižare, četiri darovne trgovine, pet fotoradnji te još niz frizerskih i kozmetičkih salona kao i pojedinačnih trgovina (nautička oprema, kompjutori, kućni ljubimci, glazba, kemijska čistionica, rent-a-car...).

Ovoj brojci dodaje se 26 kafića, deset restorana i pizzerija, sedam “fast food” zalogajnica, dvije slastičarnice, četiri konobe, jedna pivnica...

I Narodni muzej u akciji

Cijeloj manifestaciji priključio se i Narodni muzej, koji također ima popuste te promotivne karte s kojima se po cijeni od 50 kuna mogu razgledati postavi i izložbe u svim odjelima Narodnog muzeja.

lada kalmeta

Naslovnica Zadar