StoryEditorOCM
Dalmacijablokiran račun općine

Vijećnici Loziću izglasali nepovjerenje, a on im poručuje: Samo me narod može smijeniti

Piše PSD.
23. travnja 2014. - 22:22
Općinsko vijeće Milne izglasalo je u utorak navečer nepovjerenje općinskom načelniku Frani Loziću. Nagađanja da bi se Vijeće moglo i službeno ograditi od općinskog načelnika kulminirala su tako ovom odlukom koju nam je potvrdio Vickoslav Bonačić Vičić, predsjednik Općinskog vijeća.

- Izglasali smo nepovjerenje načelniku Frani Loziću jer se želimo ograditi od svega što je učinio na štetu Općine i demantirati spekualcije po kojima ovo Vijeće ima nešto s tim radnjama – kaže Bonačić Vičić.

Nezadovoljstvo s načelnikom, kaže on, traje već dugo, zbog brojnih malverzacija, a kap koja je prelila čašu bila je nedavna blokada računa Općine zbog presude od 10 milijuna kuna.

Vickoslav Bonačić Vičić: Na ovome se ne smije stati

Sve to i te kako smeta Milnaranima koji s pravom negoduju i na Općinsko vijeće.

- Mi smo mu izglasali nepovjerenje i tako zaustavili priče kako je u sve umiješano i Općinsko vijeće, a sada moramo ustrajati u daljnjoj istrazi jer se na ovome ne smije stati – kaže Bonačić Vičić.

Kako doznajemo, od 11 vijećnika na sjednici ih je bilo 10 - osmero je bilo za, jedan protiv i jedan suzdržan, a riječ je o Lozićevim stranačkim kolegama iz SDP-a.

Ovo nepovjerenje u pravnom smislu za načelnika ne znači ništa, jer to ne znači da je on smijenjen. Zato je samu odluku Lozić prihvatio potpuno mirno:

- Nije mene tih šest-sedam ljudi ni biralo, pa me ne može ni smijeniti. Birao me narod Milne i samo oni o tome odlučuju. To će imati prilike reći na idućim izborima – kazao je Lozić.

Kako kaže, iako je račun blokiran, Općina će nasatviti raditi kao i do sada poput drugih gradova i općina koje su bile blokirane i koje su preživjele.
O. KOHAREVIĆ
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 14:54