StoryEditorOCM
Dalmacijaimoćani ustrajni trčat će 240 km uz 20. GoDIŠnJicu pogibije prvog hrvatskog redarstvenika

Ultramaraton Aržano - Plitvice u spomen na Josipa Jovića

Piše PSD.
26. ožujka 2011. - 21:15

U povodu 20. godišnjice pogibije prvoga hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića priprema se bogati protokol obilježavanja važnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti.
Cijeli protokol odredit će pokrovitelj komemoracije, Ministarstvo unutarnjih poslova, a u njemu će se naći i brojni sadržaji posvećeni prvom junaku Domovinskog rata.

Treći put organizira se i ultramaraton od Aržana, mjesta rođenja i pokopa Josipa Jovića, do Plitvica i mjesta gdje je 31. ožujka 1991. Jović poginuo. Ovogodišnji ultramaraton u dužini od 240 kilometara organizira Atletski klub “Imotski”, poznata maratonska obitelj Jerka Brečića, inače aktualni prvaci Hrvatske u obiteljskome maratonu, te Turistička zajednica Imotski.

Predviđa se da maratonci, svi s područja Imotske krajine, startaju ispred groba Josipa Jovića, 30. ožujka, neposredno prije početka komemoracije, te da na cilj na Plitvicama stignu 31. ožujka, neposredno prije središnje komemoracije obilježavanja pogibije Josipa Jovića.

- Pripreme su pred završetkom. To je opsežan posao i mi ćemo, kao i u povodu desete i petnaeste godišnjice, učiniti sve da ovogodišnji ultramaraton protekne u redu. To je naš mali doprinos sjećanju na našega Josipa, ponos Imotske krajine - istaknuo je poznati maratonac Jerko Brečić.

Neke etape maratona trčat će i Jerkova supruga Marijana te sin Tomislav, aktualni prvak Hrvatske u maratonu. Ultramaraton bi se trčao bez prestanka cijeli dan i noć s 30. na 31. ožujka, a prema podacima koje smo dobili od organizatora trčat će naizmjenično desetak trkača iz mnogih mjesta Imotske krajine.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 05:44