Dalmacijaoperirao s kompanjonom

Uhićen lopov koji je poharao 'pola Hvara': 29-godišnjak u dvije godine provalio u niz objekata, ukrao plijen ukupno vrijedan više od 200 tisuća kuna

Piše H
delozacija_precko43-030717-1 (1)

Hvarska policija uhitila je 29-godišnjaka kojega tereti da je u nešto manje od dvije godine ukrao plijen vrijedan preko 200 tisuća kuna, izvijestila je u četvrtak splitsko-dalmatinska policija.

Uhićenog 29-godišnjaka policija sumnjiči da je od studenog 2015. do srpnja 2017. godine, zajedno s još jednom osobom, počinio devet kaznenih djela, od kojih sedam teških krađa i dvije krađe.

U kaznenoj prijavi se navodi da je osumnjičeni provalio u kuće, ugostiteljske objekte i stan na području Starog Grada, Jelse i Vrboske, iz kojih je otuđio televizore, razne kućanske aparate i druge predmete.

Uz to terete ga i za krađu metalnih poklopaca za šahtove na području Starog Grada, a ukupna materijalna šteta iznosi više od 200 tisuća kuna. 

"Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta, a prilikom pretrage stana osumnjičenika pronađeno je 78 grama marihuane  i 4,4 mililitara ulja kanabisa, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog, sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga", kazali su u splitskoj policiji.
 

#PROVALA#HVAR#LOPOV