StoryEditorOCM

STIŽE SEZONA "Dajte nam preko Staze, Stupica je zapela"

Piše PSD.
18. svibnja 2011. - 13:16
Stanovnici zabiokovskih mjesta, koji su se našli u potpunoj prometnoj izolaciji nakon zatvaranja državne ceste Vrgorac-Makarska zbog odrona na Stupici, nedavno su uputili pismo ministru Božidaru Kalmeti u kojem traže  asfaltiranje ceste od Staze do Sarnača u dužini od osam kilometara, međutim, do danas nisu dobili odgovor.

Sezona je pred vratima, a prema vijestima s terena, radovi na tunelu kroz Stupicu idu puževim korakom.

- U početku su čelnici Parka prirode „Biokovo“ negodovali zbog našeg zahtjeva, no postignut je dogovor s njima da se cesta asfaltira, jer ako se mogao asfaltirati put do Sv. Jure, ne vidim razloga zašto se ne bi mogla i cesta preko Staze. Tunel kroz Stupicu s ovim intenzitetom rada najvjerojatnije neće biti pušten do početka srpnja - kazao nam je Gojko Trlin, predsjednik Mjesnog odbora Ravče.

Prema riječima vrgoračkog gradonačelnika Borisa Matkovića, odmah nakon odrona na Stupici, Hrvatskim cestama je poslan zahtjev za asfaltiranje ceste preko Biokova.

- Gradonačelnik Makarske Marko Ožić-Bebek i ja tada smo zatražili od nadležnih iz Hrvatskih cesta da se ta cesta presvuče asfaltom, kako ljudi ne bih morali praviti krug od 80 km da dođu do svojih radnih mjesta - istaknuo je Matković.

Mate PRIMORAC
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 11:07