Dalmacija Split

napravili smo đir odmah nakon otvorenja

SAJAM U KUĆICAMA Na Rivu nam stigle ‘Božićne radosti’

napravili smo đir odmah nakon otvorenja

U 17 replika kamenih kućica smjestili su se izlagači koji nude poljički soparnik, ekoproizvode − marmelade, vina, likere, a ne nedostaje ni knjiga, cvijeća, darova...

Iako su vremenske prilike više podsjećale na proljeće nego na zimu i više je ljudi šetalo u košuljama nego u kaputima, jučer je na Rivi otvoren sajam “Božićne radosti”.

U 17 replika kamenih kućica smjestili su se izlagači koji su ove godine Splićanima ponudili gastronomske specijalitete, kao što su poljički soparnik, ekoproizvode − marmelade, vina, likere, a ne nedostaje ni knjiga, cvijeća, prigodnih darova...

 Šta najbolje liječi ovaj med?

‘Dijelimo kućicu’

− Lani je bilo super, bili smo vrlo zadovoljni posjetom pa smo se odlučili doći i ove godine. Dijelimo kućicu s tvrtkom “Dujmex”, jer je najam malo skup. I inače mi zajedno izlažemo, jer nam se proizvodi nadopunjuju. Nema bolje nego nakon fete imotske torte napit se čašicu kupinovog vina – ispričala nam je svoja iskustva Koviljka Jukić iz tvrtke “Bokun”.

 Kad bi mi ovo Did Mraz stavija pod borić?
Dašak zime na najpoznatiju su splitsku šetnicu donijela božićna drvca i Djedovi Mrazovi koje je pokazao obrt “Biston”. Naime, na njih pada snijeg, ali u obliku kuglica stiropora.

− Na bor stalno pada snijeg, a uz snježni bor kupac dobije i zvučnu podlogu − nekoliko božićnih melodija, svjećice i kuglice – pokazao nam je Petar Šunjo božićna drvca pod snijegom, za koje treba izdvojiti 790 kuna. Sajam je svečano otvorila splitska dogradonačelnica Anđelka Visković, koja je istaknula da se Grad trudi u stvaranju predblagdanskog ugođaja.

− Uz to što smo okitili ulice i trgove, organizirali smo i mnoge manifestacije, među kojima je Božićni sajam. Ovo je druga godina da se održava i želja nam je da postane tradicionalan – ustvrdila je Visković. Sajam je organizirala tvrtka “Apostrof komunikacije”, te Grad Split i gradska Turistička zajednica.

Vedran Matošić, direktor splitskog TZ-a, pozvao je Splićane na sajam, ali i na ostale predbožićne manifestacije u centru Splita, kao što su programi vikendom na Pjaci za djecu te svakodnevni na Pjaci u 18 sati.

FRANKA BABIĆ
foto: FEĐA KLARIĆ / CROPIX

Subota za malene

Sajam će biti otvoren od 10 do 21 sat sve do 27. prosinca, a da bi ugođaj na Rivi bio potpun, organizatori su se pobrinuli za gotovo svakodnevni zabavni program u 12 i 19 sati.

Tako će na središnjoj pozornici nastupiti brojne klape, kulturno-umjetnička društva, limena glazba, jazz, blues i funk glazbenici, disco performeri. Subote u podne rezervirane su za zabavu najmlađih.

Naslovnica Split