Dalmacija Split

pročelnica gradskog odjela za socijalnu skrb romana škrabić opovrgava navode udruge ‘domine’

Demanti: ‘Grad financira sklonište za žene’

U povodu članka s konferencije za novinare Udruge “Domine”, oglasila se Romana Škrabić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama, reagirajući na tvrdnju da Grad za tekuću godinu nije dodijelio udrugama iz područja zdravstva i socijalne skrbi novac za financiranje programa, kao što su skloništa za žene i skrb o beskućnicima.

Romana Škrabić je ustvrdila je da Grad preko Udruge ‘‘Most’’ od 2000. godine realizira program zbrinjavanja beskućnika muškaraca i za tu namjenu dodijeljen je gradski prostor na Zlodrinoj poljani, a program zbrinjavanja žena beskućnica s istom udrugom Grad realizira od 2003. godine za što je osigurao gradski stan na Mejašima.

U te svrhe, u 2009. godini osigurano je po 80 tisuća kuna, a novci se Udruzi isplaćuju kvartalno. Isti iznos isplaćen je iz gradskog proračuna i prošle godine. Što se tiče skloništa za žene žrtve nasilja, Grad je s Udrugom ‘‘Mirta’’ projekt pokrenuo 2001. godine i sklonište je funkcioniralo u gradskom stanu.

Grad je svoje financijske obveze, 80 tisuća kuna, ispunjavao, međutim, zbog problema u financiranju s drugih strana, sklonište je prestalo funkcionirati u ljeto 2008. godine.

Nedavno je održan sastanak kod zamjenice gradonačelnika Anđelke Visković na kojemu je dogovoreno ponovno otvaranje skloništa za žene u 2010. godini. Za renoviranje tog stana u kojem će sklonište funkcionirati, Grad je već isplatio 33 tisuće kuna.

Što se tiče Povjerenstva za ravnopravnost spolova, u Gradu tvrde da je procedura za imenovanje novih članova pokrenuta. Povjerenstvo će biti imenovano na idućoj sjednici Gradskog vijeća nakon donošenja potrebnih akata.

F. BABIĆ

 

 

Naslovnica Split