StoryEditorOCM
DalmacijaSpeleolozi na terenu

Ponovno privremeno sanirana šetnica na Firulama, rješenje dugogodišnje prijetnje od odrona možemo očekivati tek iduće godine

Piše PSD
22. studenog 2019. - 19:44

Članovi Speleološkog društva Špiljar danas su ponovno izašli na teren i obarali opasne stijene s litice u koja se prije dva dana odronila na setnicu prema uvali Firule.

Mreže koje su u travnju ove godine u sklopu privremenog rješenja postavljene na rastresitim padinama u srijedu su navečer zaustavile nekoliko većih gromada, ali poneka manja, ali vrlo opasna stijena ipak "provukla" na samo šetalište.

Činjenica je da od listopada 2015. godine, kada se dogodio prvi odron velike stijene na toj lokaciji, do 2019. godine, osim postavljanja znakova upozorenja, Banovina nije napravila doslovno ništa kako bi sanirala opasan pokos koji je više puta ove godine zaprijetio pješacima.

Srećom, u međuvremenu nitko nije stradao, a kako je najavljeno u travnju, sanaciju dugogodišnje prijetnje od odrona na popularnoj splitskoj plaži možemo očekivati iduće godine.

Po šetnici na Firulama ponovno padaju stijene: novci za radove su spremni, ali sve zapinje jer netko već tri godine nije u stanju napraviti dokumentaciju?!

Split je dobio još jedno privremeno rješenje, konačno uklonjene opasne stijene na Firulama: kopalo se, guralo, grunula je i mina, no šetnica ni dalje nije potpuno sigurna za pješake

Čija je šetnica između Ovčica i Firula? Vlasnik parcele je jedan od najbogatijih ljudi u Splitu, ali zbog Sanaderove odluke mogao bi ostati bez vrijednog pomorskog dobra

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:39