Dalmacija Split

PRIJE NOVOG NEVREMENA

Radnici 'Parkova i nasada' dobro su iskoristili dan bez kiše: rasporedili su se po cijelom Splitu, posla im ne manjka; Njihov šef nam je objasnio zbog čega su se odlučili za raniju rezidbu

PRIJE NOVOG NEVREMENA

Nakon nevremena koje je proteklog tjedna poharalo Dalmacijom, brojne dežurne i komunalne službe iskoristile su suhe dane pred novu kišu kako bi sanirale posljedice i obavile zaostale poslove.

Tako se djelatnike gradske komunalne tvrtke “Parkovi i nasadi” danas moglo vidjeti u gotovo svim dijelovima grada. Gordan Tahirbegović, voditelj Odjela održavanja gradskog zelenila u Splitu kazao je kako zbog nevremena kasne sa sadnjom cvijeća, što je jedan od razloga povećanih radova tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana.

- Osim toga potrebno je podignuti stabla na glavnim prometnicama pa smo s rezidbom krenuli ranije ove godine, mjesec dana prije nego inače - dodao je Tahirbegović.

Što se tiče posljedica nevremena na gradskim stablima i biljkama, kazao je kako je šteta zanemariva ako usporedimo s uobičajenim posljedicama nakon jake i olujne bure.

Naslovnica Split