StoryEditorOCM
SplitDAJ ZA OVO, DAJ ZA ONO

Roditelji splitskih učenika ispaljuju zbog sve većih izdataka za terensku nastavu. Neki su i javno progovorili: Agencije nas deru, kako je moguće da petosatni izletić u granicama grada košta 120 kuna?! 

27. listopada 2019. - 20:21
‘Vidio sam da su se roditelji već na spomen cijene izleta počeli komešati’, prenosi nam otac drugašice atmosferu s nedavnog sastanka u Osnovnoj školi ‘Spinut

Da su jednodnevni izleti, ekskurzije i sve ono što spada pod tzv. izvanučioničku nastavu postali pravi izvor zarade turističkim agencijama, najbolje govore cijene aranžmana koje su roditelji iz godine u godinu prisiljeni plaćati.

Oni koji u obitelji imaju dvoje ili više školaraca dobro znaju koliko im godišnjeg kućnog budžeta “pojedu” terenske nastave, posjeti kinima, kazalištu i ostale aktivnosti uvrštene u godišnji plan i program svake osmoljetke. Dijete se ni na poludnevni izlet više ne može otputiti a da to roditelj ne plati stotinu i više kuna.

Potvrđuje nam to priča oca djevojčice koja pohađa drugi razred Osnovne škole “Spinut” (točni podaci poznati redakciji, op.a.).

– Prije nekoliko dana organiziran je roditeljski sastanak u školi na kojem nam je prez...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:53