StoryEditorOCM
Dalmacija23. po redu

Otvoren SASO: sajam je ukupio 894 brenda i izlagača iz osam zemalja; Svratite, naći ćete sve, od alata preko građevinskih strojeva do bazenske opreme, a možete računati i na popuste

23. listopada 2019. - 16:46

Sajam je otvoren! SASO, 23 put po redu u našem gradu, u Spaladium Areni je okupio 894 brenda, izlagača i suizlagača iz osam zemalja. Na tri izložbena nivoa u četiri dana – na sajmu će te naći sve, od alata preko građevinskih strojeva do bazenske opreme, a pri tome možete računati na sajamske popuste.

Ovo je pravo vrijeme za investicije I za gradnju, kazala je Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK.

Sajmovi su prozori u svijet, naši su obrtnici vrijedno radili cijelu godinu da bi vam sada pokazali I izložili sav svoj trud. Komora sufinancira I potiče njihovo sudjelovanje na ovakovim sajmovima, jer što god da vam govorili – susret jedan na jedan, razgovor I stisak ruke nakon sklopljenoga posla ništa ne može zamijeniti, rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Splitski dogradonačelnik Nino Vela usporedio je SASO sa našim gradom, kazavši kako se “usporedo razvijaju I napreduju”:

Isplati se kod nas  i graditi i raditi i ulagati, kazao je.

Okupljene je pozdravio I župan Blaženko Boban naglasivši kako županija i grad žive za ovakove skupove, jer su nam oni “nasušna potreba”:

Ozbiljno se prionulo poslu! Pred nama je cijeli niz ugovora koje sklapamo upravo u graditeljstvu. Trudimo se pomagati našim obrtnicima, sufinanciram im obrtna sredstva, plaćamo kamate I do dva posto, olakšavamo im posao, rekao je župan.

Danijel Žamboki, pomoćnik ministra graditeljstva I prostornog uređenja, pohvalio se kako Hrvatska ide dobrim smjerom, smjerom održive gradnje I energetske održivosti:

U ovom trenutku se na 1400 objekta u Hrvatskoj vrši nenergetska obnova, na putu smo da maksimalno iskoristimo sredstva koja je Eu namjenila upravo tome, jer obnovom fasada štedi se I do 60 posto energije, kazao je Žamboki.

Organizaciju sajma na kojem je, po vlastitim riječima, došla prvi puta – pohvalila je I ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Kazala bi kako niste jedinstveni samo u Dalmaciji, u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji i svjesna sam kako taj uspjeh nje došao preko noći, već korak po korak, rekla je ministrica.

Pohvalila se i uspjesima Vlade, prvenstveno misleći na administrativna rasterećenja prema gospodarstvu, na porast neto plaćai mirovina.

Nije to, naravno, dovoljno, ali nije ni bilo lako, raditi ćemo i dalje, kazala je.

Direktorica Sajma Sanja Vuković Veić nije krila zadovoljstvo učinjenim, samo je pozvala posjetitelje da im se pridruže u Spaladium Areni:

Na jednom mjesti naći ćete sve!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:43