Dalmacija Split

avantura života

Atraktivna akcija spašavanja na Skalicama: Splićanka ostala zarobljena na petom katu nebodera, vatrogasci se morali spuštali niz zgradu 

avantura života

Dok su naši čitatelji pospani prelistavali novosti, pili prvu jutarnju kavu, kupovali "spizu" ili se izležavali u krevetu, djevojka u Sukoišanskoj ulici proživljavala je avanturu života.

Naime, u 8.35 sati ujutro djelatnici Javne vatrogasne postrojbe zaprimili su poziv osobe koja je u neboderu na Skalicama, na petom katu, zaključana u sobi. Budući da je vjerojatno sve pokušala kako bi otvorila vrata, na koncu je bila primorana tražiti pomoć od hitnih službi.

- Kolege su na sve moguće načine pokušavali otvoriti ulazna vrata kako bi ušli u stan i oslobodili djevojku iz sobe. Nažalost, ulazna vrata su bila protuprovalna i zaključana s unutrašnje strane, i to s ključem u bravi, tako da su pokušaji otvaranja bili bezuspješni. Djevojka je čak bacila rezervni ključ, ali nismo mogli otvoriti vrata - prepričava jutrošnju intervenciju dispečer koji je na teren poslao jedno vozilo sa šest djelatnika JVP-a.

Na koncu su vatrogasci bili primorani pričvrstiti užad u susjednom stanu na sedmom katu, kako bi se spustili dva kata niže i ušli jednu od prostorija tog stana i tako oslobodili djevojku "zatočenu" u spavaćoj sobi.

Atraktivna akcija spašavanja na Skalicama trajala je sat vremena, ali je susjedima koji su je pomno pratili prošla u trenu.

Naslovnica Split