StoryEditorOCM
SplitNOVI DIREKTOR

Železnjak je prošlost, Sjevernom lukom sada upravlja domaći Rus! Bivši prodavač foto-opreme poručuje: Fali nam radnika! Neka se javi svatko tko želi raditi kao dizaličar ili viljuškarist

Piše Tanja Gattin
1. listopada 2019. - 21:32
"Za nekoliko mjeseci počet ćemo izgradnju skladišta za ugljen, pa više neće 'crniti' odjeću na sušilima okolnih zgrada', tvrdi Mihajlov

Nakon propasti votke "Akvinta", čiju proizvodnju je pokrenuo u pogonu "Imote" u Donjem Prološcu kod Imotskog, Dmitrij Železnjak, ruski biznismen s američkom putovnicom, nedavno je "izišao" iz vlasništva "Luke".

Većinski paket dionica te splitske tvrtke, koja ima koncesiju nad Sjevernom lukom, Železnjak je kupio prije 12 godina. U to vrijeme je u naš grad ušao na velika vrata jer je sponzorirao "Hajduka" i na Splitsko ljeto je doveo ruski balet Kirov.

Ubrzo je ušao u rat s Viktorom Zinčenkom, svojim dotadašnjim poslovnim partnerom, o čemu je javnost izvijestio putem plaćenog oglasa preko cijele stranice u dnevnim novinama. Oko dionica "Luke" su vodili skupe i dugotrajne sporove, što je vrlo vjerojatno spriječilo Železnjakova i Zinčenkova velika ulaganja u Sjevernu luku.

N...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 02:06