StoryEditorOCM
Splitnestašica radne snage

Debeljak 'uvozi' 200 Indijaca: prva skupina zavarivača i cjevara iz Azije u splitski škver stiže u rujnu, znamo i kolika će im biti plaća; Iz 'Brodosplita' se pohvalili i 'izdašnim' mjerama kojima se trude zadržati radnike

8. kolovoza 2019. - 11:43
Na Zavodu za zapošljavanje za tražene poslove nitko se ne javlja

Manjak kvalificirane radne snage u Hrvatskoj već je odavno poznata stvar. S njom su se suočile tvrtke i u uslužnom, i u proizvodnom sektoru.

Takva sudbina nije mimoišla ni hrvatsku brodogradnju, pa ni gotovo cijelu metalsku industriju. U splitskom brodogradilištu i njegovu vlasniku DIV grupi, nakon mjeseci razmišljanja, rješenje za ovo pitanje odlučili su pronaći u – Indiji.

Kako doznajemo, već početkom rujna u "Brodosplitu" će počet raditi prva skupina radnika iz ove zemlje. Predviđeno je da će ih do konca godine biti oko dvije stotine.

Radi se o trenutačno mahom deficitarnim zanimanjima na hrvatskom tržištu rada, poput zavarivača, izolatera, cjevara… Iako se računalo da će s propašću "Uljanika" i trzavicama u "3. maju" pronaći deficitarni kadar, ti su ljudi mahom otišli ra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 01:43