StoryEditorOCM
Dalmacijaprojekt 'No regret'

Stigla prva pošiljka novih autobusa za 'Promet'! Pogledajte vozila koja uskoro stižu na ceste, u stopostotnom iznosu financirana su sredstvima Europske unije

Piše G. Radanović
31. srpnja 2019. - 14:28
IMG-20190730-WA0008

Prva pošiljka 14 solo autobusa za “Promet”, nabavljenih u sklopu projekta “No regret” koji je u stopostotnom iznosu financiran sredstvima Europske unije, stigla je u servisni centar MAN-a u Dugopolje.

Nova vozila tu će još kratko vrijeme čekati primopredaju javnom prijevozniku, nakon čega slijedi njihova registracija te stavljanje u funkciju, odnosno početak vožnje po gradskim ulicama. Predviđeno je da zajedno s još 20 zglobnih autobusa marke Mercedes, čiji se dolazak očekuje tijekom kolovoza, 4. rujna svih 34 budu u pogonu na splitskim ulicama.

Osim najave novih autobusa za nešto više od mjesec dana, danas je između “Prometa” i tvrtke “Autobus” potpisan ugovor za nabavku osam novih autobusa od strane marke “Iveco”.

- Ovo je nastavak tog niza, a prema najavama, tih osam vozila trebali stići do idućeg blagdana sv. Duje. Nakon toga slijedi nabavka još 10 autobusa za koje čekamo odluku Državne komisije kako bi krenuli u fazu potpisivanja ugovora- najavio je Miroslav Delić, direktor tvrtke “Promet”.

Osim nade da će do početka svibnja iduće godine tvrtka splitskog javnog prijevoznika biti tehnički i tehnološki obnovljena, tada bi se trebao potpisati i ugovor za nabavku još nekoliko desetaka novih autobusa

- Dakle, ova 52 autobusa o kojima sada govorimo nisu kraj, nego jedan dio tog postupka. Time će se starost našeg voznog parka s 14 godina, smanjiti na sedam. Ne treba ni govoriti koliko će još novih autobusa značiti u smislu poboljšanja usluge i kvalitete prijevoza - istaknuo je Delić.

U cijelom postupku obnove prometa u tehničkom i tehnološkom smislu, čelni čovjek gradskog komunalnog poduzeća, potvrdio je da je do završne faze stigla nabava i sustava E-ticketinga za koji bi se do kraja kolovoza trebala odobriti sredstva iz Europske unije.

- Kao firma idemo prema boljem položaju u sustavu javnog prijevoza a nadamo se da i poslovanje do kraja ove godine neće prikazivati gubitke - zaključio je direktor “Prometa”.

Na potpisivanju ugovora za osam novih autobusa sudjelovao je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da je sve ovo što će se događati sljedećih tjedana i mjeseci biti najbolja potvrda onoga što je započeto prije godinu i pol dana kada je najavljeno da će Promet preuzeti važnu ulogu, ne samo u pružanju svojih usluga, nego cjelokupnoj slici prometnog preustrojstva u našoj aglomeraciji.

Robert Vrhorski, predstavnik tvrtke “Autobus” ispred proizvođača “Iveco”, najavio je isporuku osam solo polu niskopodnih autobusa kakve tvrtka “Promet” već posjeduje.

Riječ je o vozilima EURO 6D norme s najvišim ekološkim standardom.

Naravno, sva vozila su klimatizirana, opremljena rampom za osobe s invaliditetom, s promijenjenim dizajnom i poboljšanjem radnim mjestom vozača, odnosno poboljšanjem udobnosti vozača kao i putnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:17