Dalmacija Split

lokacija je prekrasna, ali...

Hoće li tko dovesti ovu plažu u red? Splićani su ogorčeni: Neka nam barem daju tuš koji radi, kante za smeće koje se prazne i pod koji nije prekriven opušcima

lokacija je prekrasna, ali...

- Slike govore dovoljno za sebe i napišite što god želite o njima. Nadam se samo da će netko odgovoran u Splitu dovesti ovu plažu s nevjerojatnom pozicijom, ali katastrofalnim održavanjem, napokon u red - napisao je naš čitatelj uz priložene fotografije koje samo potvrđuju da na plaži Duilovo i ove godine nema pomaka na bolje.

Budući da postoji gradska tvrtka “Splitska obala” koja je zadužena za čistoću i održavanje kupališta, pomislili biste da je čistoća i ove plaže njihova odgovornost, ali nije. Njihova nadležnost "doseže" Duilovo, ali prestaje na rubovima plaže za pse.

Tako i od ovog dijela obale svi peru ruke, a potrebno je upravo suprotno, što je i više nego očito na priloženim fotografijama.

Za katastrofalno stanje odgovorni su i kupači koji bezobrazno bacaju opuške od cigareta, a ne pomaže ni činjenica da plaža uopće nije pristupačna posjetiteljima.

- Neka nam barem daju tuš koji radi, kante za smeće koje se redovno prazne, nekoliko mjesta gdje se može presvući i pod koji nije prekriven opušcima - poručio je naš čitatelj, vjerojatno ne znajući da je to isti "popis" koji su brojni kupači s Duilova prije njega poslali, ali uzalud. Moramo napomenuti da su se ove zime volonteri aktivirali i u ožujku očistili plažu, kad već nitko drugi nije, ali to je bio tek simboličan korak naprijed naspram godina zapuštanja tog dijela obale.

Naslovnica Split