Dalmacija Split

dnevnik splitske iznajmljivačice

Iznajmljivači se suočavaju s novim trendom, gosti se sve češće odlučuju na ovaj potez računajući da će tako uštedjeti na smještaju; 'Dobar dan, mi smo stigli...'

 dnevnik splitske iznajmljivačice

Situacija prva: "Dobar dan. Mi smo stigli u XX i treba nam apartman za nas četvero do YY. datuma" 

Situacija druga: "Mi upravo krećemo put XX. Šaljite nam ponude pa ćemo izabrati kada stignemo".

Ove godine last minute rezervacije su hit, a vrlo često niti nema rezervacije nego gost samo dođe, pogleda i uzme ili ne uzme smještaj.

Gosti koji traže smještaj u 20 ili 21 navečer više ne iznenađuju mnoge iznajmljivače, a dobiti npr. rezervaciju preko Bookinga u 23 sata s porukom gosta "Mi smo ispred zgrade", naročito u većim gradovima, zbiva se svakodnevno.

Neki gosti zbog nenadanih problema na putu ili posla ne mogu rezervirati ranije, ali većina onih koji se odlučuju zadnji tren tražiti smještaj su oni koji misle da će jeftinije proći. Takvi gosti su često u pravu, ali ima i popriličan broj onih koji su se zakleli da se neće nikada više dovesti u tu situaciju.

Jer nije jednostavno npr. s dvoje male djece šetati od apartmana do apartmana po zvizdanu da bi možda na kraju ušteda bila tek par eura, a možda smještaj ispadne čak i skuplje nego što su planirali (iznajmljivači najčešće i dalje ističu cijene u eurima, dok su cijene u kunama puno rjeđe.)

U nekim razvikanim mjestima i dalje vrijedi pravilo da je last minute cijena u srcu sezone veća nego uobičajena cijena, dok je kod većine iznajmljivača ipak last minute manja cijena.

Postoje i iznajmljivači koji svoje smještaje započinju nuditi tek krajem proljeća jer zbog svojih popularnih mjesta i dobrog odnosa cijene i kvalitete znaju da će ionako bez problema napuniti smještaje.

Ipak, još uvijek većina gostiju prije puta na godišnji želi znati gdje točno idu te smještaj rezerviraju čim saznaju termin odmora i plate akontaciju kako bi bili sigurni da će ih njihovo mjesto čekati.

SVE PROŠLE KOLUMNE SPLITSKE IZNAJMLJIVAČICE MOŽETE PRONAĆI NA OVOM LINKU

Naslovnica Split