Dalmacija Split

STANI VIŠE

Nebo nad Splitom plače, a plaču i ugostitelji za izgubljenom zaradom; Pogledajte kako rijetki gosti bježe pred pljuskom, evo i kakvo će vrijeme biti za 'Ultru'

STANI VIŠE

Špica je sezone a vrijeme nam nikako ne ide u korist. Split je pun turista kojima zbog grmljavinskog nevremena posljednja dva dana plaža nikako nije opcija, a teško je izvedivo i razgledavanje znamenitosti. No, zato je kaos na cestama još veći.

Ugostitelji nezadovoljno vrte glavama jer su vrijeme uoči Ultre željno iščekivali u ovoj ne baš tako povoljnoj turističkoj sezoni za njih. Međutim, od turista zadnjih dana najviše vide one koji ispred njihovih štekata trče u potrazi za skloništem od kapljica koje više nikome nisu po guštu. Baš takvu snimku sa splitske Ruve nam je jutros poslao i čitatelj... 

 

 

I dalje je, naime, promjenljivo i nestabilno, osobito u Dalmaciji. Jači pljuskovi prate cijeli zemlju od jutra a tijekom dana u središnjim i istočnim predjelima unutrašnjosti, a potom i na sjevernom Jadranu najavljuju postupno razvedravanje. U najave za razvedravanje nažalost nije "upao" i naš dio Jadrana u kojem bi uskoro trebala početi puhati bura.

-Zapuhat će slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu bura, umjerena i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između 23 i 27 stupnjeva Celzijusa- najavljeno je na službenim stranicama Državnog hidroemeteorološkog zavoda.

Međutim, sutra nas očekuje poboljšanje i pretežno sunčano vrijeme. Na kopnu će ponegdje biti kratkotrajna magla, a poslijepodne u zapadnim predjelima povremeno umjerena naoblaka. Vjetar u većem dijelu unutrašnjosti slab, na Jadranu će umjerena i jaka bura slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Jadranu između 15 i 20 stupnja Celzijusa, dok će najviša dnevna biti uglavnom od 23 do 28 stupnja Celzijusa.

Državna upravna organizacija (DHMZ) za Split u petak napokon najavljuju razvedravanje uz povremenu naoblaku. Ali kiše više nema u kartama. Najviša dnevna temperatura u petak bit će između 23 i 25 stupnjeva Celzijusa, dok se na nekim stranicama za prognozu vremena spominje i nešto viših 27 stupnjeva Celzijusa. Kiše neće biti tek povremenih razdoblja sunca i oblaka.

Subota slična kao petak i po temperaturi i po najavi naoblake i sunca, dok se za nedjelju predviđa temperatura od 25 stupnjeva Celzijusa i nešto više naoblake od prethodna dva dana. Po noći će za vikend biti ugodnih 18 stupnjeva što znači da će svi oni koji ne budu na Ultri ili ne stanuju u blizini Parka mladeži moći bez problema spavati.

Naslovnica Split