Dalmacija Split

pao s dopom

Policija 'pokupila' starog znanca, neumorni diler već 20 godina dila po splitskim ulicama; Evo što su mu sada pronašli u stanu u centru grada

 pao s dopom

Uhićen je stari poznanik policije V.Š. (48) koji se više od 20 godina bavi dilanjem na splitskim ulicama.

Kod njega je u srijedu u stanu na splitskom predjelu Dobri u blizini osnovne škole i vrtića nađeno 46 grama heroina raspoređenog u 102 paketića te 1,5 grama marihuane.

Od opreme su inspektori Službe kriminaliteta droge PU splitsko-dalmatinske, koji su radili pretragu, našli i dvije vage te 42 metka kalibra 9 mm. 

Nakon kriminalističkog istraživanja je prijavljen je kazneno zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge. Osim toga mu ide optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o oružju.

Ovo mu je četvrto uhićenje s heroinom uz prijavu za dilanje, a evidentirane su mu prijave zbog posjedovanja opojne droge.

Zadnji put kada je osuđen zbog dilanja 18 grama heroina na Županijskom sudu u Splitu dobio je dvije godine zatvora. Tada je na godinu i sedam mjeseci zatvora osuđen i Bračanin koji je kupio heroin od njega. Kupac je uhićen u splitskoj luci kada se trajektom želio prebaciti na Brač.

Prije toga je V.Š. još u dva navrata uhićen s otprilike istim količinama od oko 20 grama heroina.

U uličnoj prodaji gram dođe 400 kuna, ali puno povoljnija za dilera je prodaja na pizeve od 0,1 do 0,2 grama koji idu po 100 kuna.

Naslovnica Split