Dalmacija Split

zvonili mu na parlafon

Škorić splitske aktiviste optužuje za 'sačekušu i uznemiravanje obitelji', Ivošević uzvraća: Možda sada počnete misliti koliko vaše odluke teroriziraju našu djecu

 zvonili mu na parlafon

- Neka građani sami procjene koliko je u redu raditi ponoćne sačekuše i uznemiravati obitelji i susjede i objavljivati po društvenim mrežama privatne brojeve kućnih telefona. Time više nisam meta samo ja kao političar, već i moja obitelj, moja djeca, moji susjedi i sigurno je da je takvo što nedopustivo - ovim riječima je Petar Škorić, čelnik splitskog HDZ-a za Radio Dalmaciju prokomentirao sinoćnji ponoćni aktivistički performans pred njegovim portunom na Blatinama, čime su, kako su nam kazali stanari centra grada htjeli poručiti što bi produžetak radnog vremena ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri za njih značio.

Aktivisti predvođeni Ivoševićem pozvonili Škoriću na parlafon, a on odgovorio: Bojane, prošetaj!; Stanari gradske jezgre i Đardina: Izglasavanje odluke za nas je pogubno jer je već sada nepodnošljivo živjeti u centru grada!

Škorićeva reakcija na sinoćnji performans objavljena je na Facebook stranici “Dnevne doze splitskog nereda”, ali ni organizator ponoćne akcije nije ostao dužan predsjedniku gradskog HDZ-a. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

1. Kao što je jasno vidljivo iz objavljenih snimki sinoćnjeg mirnog prosvjeda nitko vam nije spremio sačekušu već su vam građani pozvonili na parlafon. Zapravo fizički se nismo niti susreli.

2. Ukoliko vi smatrate uznemiravanjem jedan pritisak na parlafon u 23:55 sati, čime onda možemo smatrati vašu želju da sedam dana tjedno mnogo veća i konstanta buka odzvanja u stambenoj zoni do 02:00 sati? Zlostavljanjem?

3. Vaši susjedi su bili toliko uznemireni našim ponašanjem da je PU SD zaprimila ravno nula poziva. A i činjenica da su iz medija saznali uopće da se išta dogodilo u njihovom dvorištu puno kaže o "buci".

4. Vaš broj i adresa su javno dostupni što možete i provjeriti ukoliko znate koristiti računalo upisom Petar Škorić Split Imenik u Google.

5. Što se tiče vaše obitelji i par sekundi što su u 23:55 sati čuli zvono s parlafona, zbilja nam je žao ako vam je uznemirilo djecu, možda sad počnete mislit i o našoj djeci i koliko ih vaše odluke teroriziraju.

Što se tiče žene, ona je za razliku od djece sama odabrala za životnog suputnika osobu koja je u stanju terorizirati svojim odlukama čitav jedan kvart, pa onda ukoliko ga podržava u takvim eskapadama jednako je moralno odgovorna, jer da mi ovo radimo nekome što vi nama, izbacilo bi nas iz kuće.

Vjerujemo da će se uspit odmorit na poslu u javnoj službi gdje je mi plaćamo. Živila grbača poreznih obveznika! - stoji u odgovoru Facebook inicijative.

 

Naslovnica Split