Dalmacija Split

papire na sunce

Otvorene ponude u Banovini: doznajemo tko se prijavio za milijunski posao izrade projektne dokumentacije uređenja Žnjanskog platoa

papire na sunce

Iako se na Žnjanskom platou ništa konkretno ne događa i sigurno će još puno vremena proći dok se s papira na onu pustopoljinu uz plaže oživotvori prvonagrađeni rad arhitekta Ante Kuzmanića, stvari se ipak pokreću s mrtve točke. Barem što se "papirologije" tiče.

Evo, jutros su u Banovini otvorene ponude za usluge izrade projektne dokumentacije uređenja Žnjanskog platoa i, prilično iznenađujuće, pristigle su samo dvije iako je bilo više zainteresiranih za ovaj posao koji je Grad Split planirao platiti do pet milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 6, 25 milijuna kuna s PDV-om.

U konkurenciji za posao su zajednica ponuditelja koju čini  Sveučilište u Splitu, odnosno Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije; Arhitektonski biro Kuzmanić Ante, koji su dali jeftiniju ponudu od 4.081.831,25 kuna s PDV-om, te zagrebačka tvrtka PROARH Mateković, koja je za ovaj posao zatražila znatno više novca- točnije 4.847.500,00 kuna.

 

 

Kako doznajemo od Katarine-Nataše Merćep, voditeljice Odsjeka za javnu nabavu Grada Splita, ujedno i zapisničarke na jutrošnjem otvaranju ponuda za uređenje Žnjanskog platoa, ono što slijedi jest prilično dugotrajan postupak pregledavanja ponuda.

- To bi moglo potrajati nekih dvadesetak dana, nakon čega bismo trebali odabrati ponuditelja. Kriterij cijene nije jedini mjerodavan. On nosi 40 od 100 maksimalnih bodova - kazala nam je Merćep.

Nadalje, s 40 bodova će se maksimalno cijeniti specifično iskustvo glavnog projektanta, a s 20 specifično iskustvo krajobraznog arhitekta.

Nakon odabira ponuditelja, uslijedit će desetodnevni žalbeni rok, a potom potpisavanje ovoga vrijednog ugovora, čiju realizaciju svi željno iščekujemo.

Naslovnica Split