Dalmacija Split

Niko ništa ne razumi...

Nova regulacija, novi problemi: 'Najveća gužva je kad dođe trajekt, pa svi odjednom navale na ulaz na Jadranskom mostu... Šta će tek bit u srcu sezone?!'

Niko ništa ne razumi...

Od jutros je na snazi dugo najavljivana i nekoliko puta odgođena nova regulacija prometa kroz Gradsku luku.
Kao i prošle godine, promet Zvonimirovom ulicom odvija se u jednom smjeru i tako se, u dva traka, nastavlja prometovati i kroz luku, odnosno Obalom kneza Domagoja.

Usprkos svim najavama, čitatelji nam javljaju da se vozači teško snalaze u novoj prometnoj regulaciji, a najveći problem nastaje čim pristane trajekt.

- Jutros kada je stigao samo jedan trajekt sa Šolte, odmah je nastala gužva na ulazu u Jadranski most. Pa šta će tek biti kad dođu dva ili tri trajekta istovremeno, a da ne pričamo nije niti blizu onoliko putnika luci kao što to zna biti u srpnju i kolovozu - javlja nam čitateljica.

Najveći čep nastaje na ulazu u Jadranski most, pogotovo kada dođe trajekt i nakupi se veći broj vozila.

Na most, podsjetimo, vode dva traka i još se priključuje treći iz smjera zgrade Dalmacijavina i kada su te trake pune na tom potezu nastaje ogroman problem.

Najveći broj kršenja nove prometne regulacije bilježi se kod spomenika dr. Franje Tuđmana. Naš fotoreporter je u samo deset minuta snimio dvoje koji su vozili u suprotnom smjeru.

U luci su i policajci koji kažnjavaju vozače koji se ne pridržavaju novih pravila.

Kako je jutros izgledala vožnja prema novim pravilima možete pogledati u našem videu.

 
Uglavnom, neće proći dugo da nova regulacija ne pokaže sve svoje prednosti i mane. Nadajmo se samo da će prve prevladati.
Naslovnica Split