Dalmacija Split

KOMUNALNI RED, MALO SUTRA

Bijesni Splićanin: Svaku večer stranci na Rivi prodaju svjetleće balone po 50 kuna. Vrte lovu bez ikakve dozvole, promatrao sam ih i zaključio da dnevno zarade oko četiri tisuće kuna

KOMUNALNI RED, MALO SUTRA

Svaku večer na Rivi ovi stranci prodaju svjetleće balone, 50 kuna komad. Javlja nam tako čitatelj, ukazujući na ilegalnu rabotu u centru centra Splita. Kako kaže, ima njih 15-ak prodavača, mijenjaju se na prodaji, a dvije ženske na klupi na Rivi pumpaju nove balone.

Uopće ne sumnjamo kako poduzetnici odlično zarađuju na balonima, jer "ajde ti ditetu ne kupi kad stane žicati, propadne ti šetnja po gradu garantirano". A stvarno šteta jer smo jednostavnom pretragom na eBayu ustanovili da se isti takvi baloni mogu naručiti za dolar! Zarada je, dakle, nevjerojatno visoka. Kupiš za desetak kuna maksimalno, prodaš za 50 i sve ostane tebi! Čista zarada.

- Promatrao sam ih jedan dan i došao do zaključka da dnevno zarade oko četiri tisuće kuna, a nitko ih nikada nije vidio da su izdali račun. Mom prijatelju je nekidan došla velika kazna jer je par minuta ostavio auto na Rivi, a nije imao dozvolu, a ovi bez ikakvih papira vrte samo takve pare i nikom ništa - ljuti se naš čitatelj.

Nije siguran odakle su prodavači, ali kaže da međusobno komuniciraju na mađarskom i da natucaju hrvatski. O svemu je obavijestio i komunalno redarstvo, čiji su novi uredi u neposrednoj blizini prodajnih punktova poduzetnih stranaca, pa su vjerojatno i sami mogli vidjeti prodavače na djelu. 

- Komunalci su mi rekli da bez asistencije policije ne mogu ništa. Pitao sam ih u čemu je problem,  jer je činjenica da rade bez ikakve dozvole na javnoj gradskoj površini, na što su mi odgovorili kako su fazi rješavanja. Naravno da su ovi i dan nakon mog poziva neometano prodavali na Rivi- razočaran je naš čitatelj.

Koji komunalni red, koji bakrači...

Naslovnica Split