Dalmacija Split

S NJIMA NEMA STRAJA

Jeste li ikad vidjeli dupine ovako blizu kupača, Bačvica i luke? Razigrano jato oduševilo sretnike, pogledajte  kako su našem reporteru došli na par metara od prove

S NJIMA NEMA STRAJA

Taman što su mnoge uznemirile snimke morskog psa snimljenog u makarskom i korčulanskom akvatoriju, stiže vesela pa i romantična vijest: dupini nam se igraju "ispred nosa"!

Na sto metara od kraja, od kupališta Bačvice, pa sve ispod Katalinićevog brijega, preko Gradske luke i dalje u smjeru Sustipana i Kaštelanskog zaljeva, veliko je i razigrano jato dupina priredilo pravi spektakl za sve sretnike koji su se zatekli u blizini odlazeći na kupanje pasarama i gliserima, a i poznati turistički brod, "gusarska drvena karaka", imao je priliku impresionirati turiste neočekivanim i dojmljivim prizorima.

Premda nije rijetkost da se dupine snimi na ovoj ruti, ipak ih se rjeđe vidi u ovako velikom jatu i raspoložene za dugo igranje.

Brodicama su prilazili na metar-dva od prove, kao da žele pozirati.


U jatu se razaznala i beba dupina, mladunče tamnije sive boje, koje je izmamilo posebne emocije.

"Nisu samo lijeno plivali, žustro su poskakivali oko brodova, predivno nešto!" - komentiraju oduševljeno svjedoci.

Kako ne bi bili dojmljeni prizorima koje neke "poljube" nikad ili jednom u životu.

Od filma "Moj prijatelj Willy" do "Zaljeva", svi sentimentalniji među nama gorko su plakali zbog američkih dupina, pa kako ne bi bili uzbuđeni ovako neposrednim susretom s našima.

I činjenicom da imamo - ovako sjajnu ekipu "u susidstvu"...

Naslovnica Split