StoryEditorOCM
Dalmacijaružna tradicija

Sve se mijenja, ali neke glupe navike nikada: splitski đaci opet rasparali knjige i pobacali ih oko škole

Piše Ana Franić
14. lipnja 2019. - 16:36

Zadnjim danom škole dugo toplo ljeto počelo je danas za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Danas je bio i zadnji dan osnovnoškolcima za vraćanja udžbenika čiju je nabavu za ovu nastavnu godinu sufinancirao Grad Split, a djelatnici osmoljetki procijenit će mogu li se knjige i dalje koristiti ili ne.

Neki učenici su po dobrom staru običaju, bez obzira na sve, odlučili rasparati sve knjige i pobacati ih oko škola, a ostatci knjiga stigli su i do križanja Ulice Hrvatske mornarice i Domovinskog rata. Tužno...

Zbog GDPR-a, na žalost, nismo bili u mogućnosti dobiti komentar učenika na ovakvo ponašanje njihovih školskih prijatelja. Njima je ionako važno da je nastava konačno završila i da više nema kontrolnih ni ispitivanja. Barem je tako onima koji ne moraju na produžnu...

Ostali će se u školskim klupama opet naći tek 9. rujna. Podsjetimo, temeljem odluke resornog ministarstva, kao i pribavljenih mišljenja školskih ustanova, osmoljetke kojima je Grad Split osnivač, prihvatile su jedinstven kalendar za predstojeću nastavnu godinu. Nastava počinje 9. rujna 2019., a završava 17. lipnja 2020. godine, odnosno 22. svibnja za maturante.

Zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca i traje do 10. siječnja, s tim da nastava počinje 13. siječnja. Proljetni odmor (uskrsni praznici) počinje 10. travnja 2020. godine i završava 17. travnja, s tim da nastava počinje 20. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 23:38