Dalmacija Split

roditelji upozoravaju

Opasno igralište na Splitu 3: pod se podignuo i djeca padaju, a vrata su razvaljena, nekome će odrezati prste!

roditelji upozoravaju

Dječje igralište na početku Getaldićeve ulice odslužilo je svoje. Barem tako možemo zaključiti prema zatečenom stanju na koje su nas upozorili roditelji mališana kojima je to jedini parkić u kotaru Split 3 gdje su se mogli igrati i najmanji.

No, vrijeme je učinilo svoje, a vjerojatno i huligani, pa su tartan-plohe izvučene, klupe iskrivljene, konopi na penjalici prekinuti, dio lopti za preskakanje nestao...

- Dica padaju preko izvučenog tartana, a kad puše, vrata lupaju jer nema kvake. Nekome će odrezati prste! Klupe su iskrivljene i ljuljaju se. Osobno sam stanje prijavila komunalnom redarstvu Grada Splita prije više od mjesec i pol dana, ali ništa do sada nije napravljeno. Igralište je u očajnom stanju i potencijalna opasnost, vidite i sami - kaže nam jedna mama sa Splita 3 koja nam je poslala fotografije igrališta.

Kako čujemo, u kotaru se pripremaju veći zahvati poput uređenja športskih terena u Getaldićevoj gdje bi trebala doći tribina i gumena podloga na košarkaškom igralištu, pa izgradnja dječjeg parka u Dobrilinoj koju čeka već nekoliko generacija djece, a proteklih dana otvoren je i park za pse kraj garaža u Ulici Ruđera Boškovića.

Iskreno se nadamo da će uz sve nabrojano biti planova i za dječje igralište u Getaldićevoj, za sada jedini dječji park u kvartu. 

Naslovnica Split